Home Події У Житомирі почали будівництво бази водних видів спорту, аналогів якій в Україні...

У Житомирі почали будівництво бази водних видів спорту, аналогів якій в Україні нема

183

За стадіоном «Динамо» у Житомирі розпочато будівництво бази водних видів спорту. Це великий спортивний комплекс, якому не буде аналогів в Україні.
 
На базі водних видів спорту планується проводити чемпіонати України з тріатлону, веслування, драгонботу, міжнародні регати. Між змаганнями база використовуватиметься як тренувальна площадка для збірної України з водних видів спорту на відкритій воді.
 
Згідно плану будівництва, закладення фундаменту, підготовчі роботи по будівництву повинні проводитися виключно у зимовий період.
На думку місцевої влади це дозволить зробити Житомир спортивним центром України, залучити на розвиток спорту у місті додаткові інвестиції, туристів на час змагань.
 
Зокрема, база включатиме основне приміщення, елінг на зимовий період, розбірні трибуни для глядачів, маршрутні траси та доріжки.
Однак, на першому етапі будівництва виникли складнощі, які проектанти не передбачали. Для закладення фундаменту під основне приміщення доведеться спилити біля 30 дерев.
 
Складнощі виникли через деякі положення у Водному кодексі України, внаслідок чого виникла така ситуація.
 
Проте проблема має рішення, яке вдалося досягти у ході компромісу та роботі робочої групи, де брали участь зацікавлені сторони – екологи, спортсмени, забудовники, представники залучених управлінь міської ради. І вже є домовленості між міською радою, забудовником та спортивними федераціями про висадку вдвічі більшої кількості дерев в іншому місці.
 
Після закінчення будівництва бази водних видів спорту, Житомир стане центром проведення всеукраїнських змагань на великій воді.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here