Home Події «Перемога в Дніпрі додала мені впевненості», – житомирська триатлетка Юлія Єлістратова

«Перемога в Дніпрі додала мені впевненості», – житомирська триатлетка Юлія Єлістратова

105

Нагорода найвищої проби залишилася на рідній землі! Найсильніша триатлетка України- житомирянка Юлія Єлістратова в прекрасному стилі перемогла на етапі Кубка Європи в Дніпрі, тим самим перервала серію невдач.

Одразу після фінішу прес-служба ФТУ поспілкувалася з житомирянкою про її шлях до вершини.

Вітаємо з перемогою на етапі Кубка Європи в Дніпрі! Поділися враженнями від цієї звитяги.

Дякую за привітання! Мене переповнюють потужні приємні емоції від перемоги на цьому старті й мого результату. Для мене це особлива перемога, адже останнім часом мені не щастило… Перед відповідальними стартами та підчас них постійно щось траплялося. А перемога в Дніпрі додала мені впевненості у власних силах та придала бажання працювати далі й крокувати назустріч новим перемогам.

Ти була першим номером стартового листа. Чи відчувала серйозну конкуренцію від суперниць?

Зізнаюся, що етап Кубка Європи в Дніпрі був для мене стартом, де я мала перемагати без особливих проблем. Цього сезону в мене дуже насичений графік, гонки проходять щовихідних і я виступала під навантаженнями. Мій тренер свідомо давав мені методики не направлені на виступи, і в той же час ним були поставлені певні завдання. Зокрема, мені потрібно було добре відпрацювати на плаванні і я рада, що мені це вдалося зробити. На вело я хотіла активніше виїжджати на підйоми, але далася взнаки застуда. Тому я берегла сили на наступну гонку, а саме етап Кубка Світу в Мексиці. На бігові я працювала у своєму звичному темпі. На першій прямій після вітру була особлива тактика – я сховалася за спиною португальської триатлетки, і це дозволило мені зекономити сили. А вже на другому колі я вирішила відбігти, щоб не залишати медальні розбірки на фініш.

Як оціниш рівень організації етапу Кубка Європи в Дніпрі?

Я дуже задоволена рівнем організації! Відчувається прогрес, з кожним роком змагання в Дніпрі відбуваються на все вищому і вищому рівні. Навіть важко знайти якісь недоліки. Єдине, що на першому пункті харчування я не встигла викинути пляшку, і мені довелося бігти півкола з порожньою пляшкою, щоб не отримати штраф. З побажань – подовжити цю зону харчування. А так все було просто ідеально! Відчувалася підтримка глядачів, дуже приємно виступати на Батьківщині.

Де ми тебе будемо бачити найближчим часом?

Найближчий старт – Кубок Світу в Хуатулко, далі – ще не визначилася, чи буду виступати на етапі Кубка Європи в Холтені. На даному етапі я на стартовому листі, але, можливо, мені варто буде приділити більше уваги підготовці. Потім обов’язково етап Кубка Світу в Тисайвароші, який пройде у форматі «півфінал-фінал», і, звичайно, чемпіонат Європи – як на спринтерській дистанції в Тарту, так і на олімпійській дистанції в Глазго.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here