Home Події «На висоті особистого рекорду відчуття завжди незабутні», – бердичівський спортсмен Лонський

«На висоті особистого рекорду відчуття завжди незабутні», – бердичівський спортсмен Лонський

135

а два дні у Бидгощі розпочнеться молодіжний чемпіонат Європи. Неабияка увага українців буде прикута до сектору для стрибків у висоту, адже там змагатиметься чемпіон України Віктор Лонський з Бердичева.

У Кропивницькому Лонський переміг з особистим рекордом (2,28 м), а після виступу розповів і про самі змагання, і про завдання на молодіжний чемпіонат Європи, і про свої амбіції.

– На висоті особистого рекорду відчуття завжди незабутні. А коли ця висота приносить ще титул чемпіона… Я вперше став чемпіоном країни серед дорослих. Більш титуловані суперники в секторі мене не бентежать. Я готовий боротися з усіма. І відчував, що можу виграти у Дмитра Дем’янюка. Так і вийшло. Дуже засмутився, коли не побачив у секторі Андрія Проценка. А ось якби приїхав ще Богдан Бондаренко! Спортсмени такого рівня тягнуть суперників за собою на більш солідні висоти. Так стрибати набагато цікавіше. Але Андрій, знаю, травмувався. А Богдана звільнили від участі в чемпіонаті.

Моя наступна мета – молодіжний чемпіонат Європи в Бидгощі. Супервисоких завдань перед собою не ставлю. Визначив для себе лише мінімум: вийти у фінал. А там уже подивимося, поборемося. Якщо зійдуться зірки, може вийти непоганий результат. У будь-якому разі, буду старатися. Це мій головний старт у сезоні.

Коли планку встановили на висоті 2,30 м (а це норматив на чемпіонат світу), зізнайтеся, в голові промайнула думка про Лондоні?

По правді кажучи, так. Подумав про Лондоні і дуже захотів подолати і цю висоту. Та, певно, не сьогодні.

Чи є в світі такий суперник, якого хотілося б перемогти в очній боротьбі?

Це Богдан Бондаренко. Так, у мене максимальні цілі (сміється). Я вже потихеньку вливаюся у дорослий спорт, тому хочу перемагати всіх незалежно від віку. Перехід у категорію дорослих дається мені досить легко. Планка для всіх однакова, і сектор один. Головне, щоб був результат.

Джерело: XSPORT.ua

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here