Home Події На Михайлівській для житомирян з сосбливими потреами провели тренувальні змагання із гри...

На Михайлівській для житомирян з сосбливими потреами провели тренувальні змагання із гри Бочча

130

У Житомирі учасники громадської організації «Житомирська міська асоціація інвалідів» готуються до всеукраїнських змагань із гри Бочча. Це гра для людей із особливими потребами, які використовують спеціальний спортивний інвентар.

«Це унікальна гра, адже люди з інвалідністю можуть змагатись в ній не лише один з одним, а із здоровими людьми та перемагати. М’ячі для гри в Бочча – це специфічний інвентар, виготовлений із спеціальних матеріалів», – розповіла Ірина Ковальчук, начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту.

Тренувальні змагання відбулись на вулиці Михайлівській, де організатори облаштували гральне поле для двох десятків учасників. Суть гри полягає у тому щоб два гравці, трьома м’ячами кожен, якомога подалі вибили білий м’яч. Суддя змагань визначав переможців та кількість очок за кидки.

«Гра допомагає людям із особливими потребами проходити соціалізацію та налагодити комунікацію один із одним. Крім того за перемогу у грі Бочча учасники отримають призи та нагороди», – наголосила Ольга Хоменко, голова громадської організації «Житомирська міська асоціація інвалідів».

Гра Бочча поширена в Європі, адже має позитивний вплив на здоров’я людей із особливими потребами. В Україні гра лише набирає популярності, адже сьогодні досить складно віднайти м’ячі для гри. На змагання спортивний інвентар придбали за кошт міського бюджету.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here