Home Події На Чемпіонаті світу з пара-армреслінгу спортсмени із Житомирщини здобули 9 медалей

На Чемпіонаті світу з пара-армреслінгу спортсмени із Житомирщини здобули 9 медалей

138

 В Будапешті (Угорщина) з 2 по 10 вересня 2017 року під егідою Паралімпійського комітету (IPC) пройшов  Чемпіонат світу з пара-армреслінгу серед спортсменів-інвалідів з ураженням опорно-рухового апарату, з вадами зору та з вадами слуху, де було розіграно 70 комплектів нагород.


Право на участь у чемпіонаті світу у складі національної збірної команди України вибороли 11 спортсменів з Житомирської області на чолі зі старшим тренером збірної команди   Данком Геннадієм Дмитровичем. 

У підсумку змагань,  Національна збірна команда Україна посіла ІІ місце на  Чемпіонаті світу серед жінок, пропустивши тільки більш численну команду Росії і  ІІІ місце серед чоловіків, поступившись грузинам (ІІ місце) та росіянам (І місце).

Доробок спортсменів від Житомирської області  у загальному кошику національної збірної команди України склав: 2 золота, 2 срібла та 5 бронзових медалей  Чемпіонату світу.


Дві золоті  нагороди Чемпіонату світу   здобула Бессальнова Олеся в боротьбі на ліву та праву руку в категорії до 60 кг. (вади зору).


Срібні нагороди здобули: Дроздюк Світлана (на праву руку) в категорії до 65 кг. (УОРА), Хіміч Олександр (на ліву руку) в категорії до 100 кг. (вади зору).


 Бронзові нагороди вибороли: Гуменюк Ігор (на праву та на ліву руку) у категорії до 70 кг. (вади зору), Ранчук Тетяна (на праву руку) у категорії до 65 кг. (УОРА) у боротьбі сидячи, Хіміч Олександр (на праву руку) в категорії до 100 кг. (вади зору), Сердюков Сергій (на ліву руку) у категорії до 70 кг. (вади слуху).


ЖРЦ «Інваспорт»  вітає чемпіонів та призерів.   Для них це звісно радість і успіх. Для інших (Загоруйко Іванна, Котюк Олена, Васьківська Марина, Луцишин Дмитро та Пінчук Олександр, які також принесли залікові очки у коших Житорської області) – це гарний досвід і мотивація працювати на досягнення поставленої мети. 


Усі спортсмени являються вихованцями Житомирської обласної дитячо-юнацької спортивної школи-інвалідів та членами клубу «Фенікс». Готували спортсменів тренерський склад: Ігор Селіхов, Володимир Сарницький, Віктор Захарчук та Олександр Пінчук на чолі із заслуженим тренером України Генадієм Данюком. 

"Проживали в центрі Будапешта. Зважування пройшло без несподіванок, усі ввійшли у визначені категорії. Але затягнулось на виснажливі вісім годин очікування та затримок. Та після цього було два дні відновлення та підготовки до змагань. Атмосфера на чемпіонаті була дуже дружелюбна та приємна. Політичні аспекти згладжувались розумінням проблеми та бажанням швидкого закінчення війни, щоб не гинули та не калічились люди. Прекрасне місце проведення чемпіонату світу, адаптовано для туризму та розваг, відпочинку та прогулянок», – діляться враженнями спортсмени.
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here