Home Місто Житомирянка розповіла про власну Школу Дизайну, якість сучасного одягу та його реальну...

Житомирянка розповіла про власну Школу Дизайну, якість сучасного одягу та його реальну ціну

271

Вже давно  минули ті часи, коли у житті жінки були тільки три речі – сім’я, кухня і церква. Сучасні жінки більш амбітніі. Але все, що треба сучасній жінці, по суті, полягає і сьогодні в трьох основних поняттях: сім’я, кар’єра, душевна рівновага. До цього списку кожна жінка може додати ще певну кількість понять, але це вже будуть деталі, так би мовити. Кожна вибирає свій шлях, щоб дійти до тих головних цінностей. Іноді цей шлях тернистий, ризикований і якщо не дивлячись ні на що, ми йдемо цією дорогою, то обов’язково досягаємо успіху.

Про одну з таких  цілеспрямованих і упевнених в собі жінок ми і розкажемо. Знайомтеся – житомирянка Наталія, успішна бізнес леді, яка просто заряджає усіх навколо своєю позитивною енергією, власниця Авторської Школи Дизайну “Дамське щастя”. Пані Наталія про одяг може розповізти чимало і буквально за кілька хвилин визначити, що людині пасує, а чого варто позбутися в своєму гардеробі назавжди. Ми вирішили розпитати пані Наталію про її бізнес, якість вітчизняного та закордонного одягу, його ціну, ставлення до покупок в інтернеті та загалом оцінити культуру і вміння житомирянок правильно одягатися.

Першу сукню Наталія пошила у 14 років, зараз їй 28, але вже согодні вонв розповідає про свій успішний бізнес і тих, хто після закінчення її курсів відкрив власну справу і нинімає значний прибуток завдяки успішній роботі власних ательє.

 – Розкажіть про свої перші кроки у бізнесі? Якими вони були?

 – Бізнес свій я почала у 2010 році. Відвідавши у своєму житті не одні курси шиття можу стверджувати, що ніхто не приділяв уваги особливостям фігури. Адже це 90 % успіху при пошитті одягу, ніхто не говорив про правильний підбір кольорової гамми, фасон який прикрасить певну людину і при потребі приховає недоліки. Адже якщо не вдало вибрати колір тканини і фасон майбутньої моделі – усі ваші старання принесуть вам тільки незадоволення. Я ж, завдяки детальному аналізу помилок інших курсів, включила все, що необхідно для складових вдалого образу: стилістику, колористику і навчання азам макіяжу. Зазвичай люди звикли, що перш ніж отримати яку-небудь навичку їм треба витратити багато часу і сил. Я зламала цей застарілий підхід, ось так і з’явилася Авторська Школа Дизайну "Дамське щастя", яка втілила усі найсучасніші тенденції курсів дизайну і шиття.

 – Які секрети на Вашу думку допомагають представницям прекрасної статті досягати успіху в бізнесі?

 – Не існує такої речі, як секрет досягнення успіху. Не витрачайте даремно часу на його пошуки. Успіх – це результат самоудосконалення, важкої роботи по витяганню уроків з невдач, лояльність по відношенню до тих, з ким працюєш і завзятість. Бізнес і жінка – поняття цілком сумісні. Зробити успішну кар’єру, досягти успіху, мати щасливу родину, будучи жінкою, цілком реально на сьогодняшній день. Зважений підхід до вирішення питань, інтуїція – ось, що допомагає сучасній бізнес леді досягти запаморочливого успіху.

 – Напевно, щоб бути успішною жінкою потрібно обов’язково мати хорошу освіту?

 – Освіта – важливий, але не рішучий фактор. Якщо у керівника є вища освіта, можна говорити про наявність структурованого мислення. Хоча не менш важливим є самовдосконалення. Придбати життєву мудрість – ось до чого повинна прагнути сучасна жінка. У житті важливу роль відіграє гнучкість, а цьому в університетах не вчать. Я дію на своїх курсах за принципом – дай людині рибу, і ти нагодуєш його тільки один раз. Навчи його ловити рибу, і він годуватиметься нею усе життя. Ніколи не треба жалкувати грошей на своє навчання. Я прихильниця думки, що гроші вкладені в нові знання – це не трата, а інвестиція в себе і своє майбутнє. Щоб досягти певної мети, потрібно прикласти багато зусиль. Будь-яка жінка повинна правильно планувати свою роботу, сміливо йти до поставленої мети і цінувати свої ідеї. Без наполегливості бізнесу немає. Заповзятливість, енергійність, непереборне бажання досягти справжнього успіху у своїй справі – ось що відрізняє сучасну бізнес леді. Без цих якостей навіть з величезними фінансовими вливаннями складно чогось досягти.

 А чи допомагає діловим леді в бізнесі те, що вони насамперед жінки або навпаки – доводиться забути, що ти жінка і працювати на рівні з чоловіками?

 – Жінка завжди повинна почувати себе саме ЖІНКОЮ. Доглянута жінка завжди домагається того, чого не може добитися жінка в халаті. Не слід забувати, що зовнішній вигляд, помірний, освіжаючий макіяж, правильно підібраний, ексклюзивний одяг є визитною карткою бізнес леді. Саме тому на своїх курсах я навчаю не тільки якісно, професійно і швидко шити різноманітний одяг, а й всебічному розвитку пропонуючи різноманітні практикуми і майстер-класи,а саме: декор і дизайн предметів інтер’єру, стилістика, іміджмейкерство, виготовленню елітної біжутерії і аксесуарів із шкіри, хутра, мережива, камінців Swarovski, мистецтву макіяжу. Також нещодавно у нас з’явився одноденний курс – імідж-сессія для жінок та чоловіків. 

  – Звернення до стилістів – це на Вашу думку відсутність смаку чи показник статусу людини?

 –  Швидше  за все, це вирішення проблеми “шафа повна різноманітного одягу, а одягнути нічого”. Виглядати шикарно і при цьому не витрачати увесь річний заробіток на постійне оновлення свого гардеробу цілком реально. По перше потрібно виділить певну кількість часу і детально провести ревізію свого гардеробу. Бажано весь одяг приміряти перед великим дзеркалом. Речі, які хоч і улюблені, але мають неохайний вигляд потрібно безжально викинути, а ті, що підлягають ремонту і ще раз досконально оглянути. Подумайте і з чим ви їх одягаєте, як можна їх скомбінувати з іншими речами із вашого гардеробу і чи дійсно саме ці речі підкреслюють вашу красу, а не навпаки. Багать хто навіть не замислюється,   що попри все, суспільство все одно зустрічає нас по зовнішньому вигляду, іноді до демонстрування розумових здібностей не доходить. Дуже важливо, щоб у людини все було гармонійно, тобто дороге хутряне пальто, діаманти і т.д повинні підкріплюватися наявністю власного житлі і автомобіля. Ті ж, хто орендує квартиру, їздять у житомирських маршрутках, але витрачають останні гроші на дорогий телефон чи беруть фірмовий одяг у кредит, повинні задуматися чи варте воно цього? Тому що у підсумку випливає зовсім інший результат, ніж той, що намагалися створити таким чином.

 – У чому відмінність Ваших курсів від інших які функціонують  в Житомирі?

 – Традиційні курси шиття – вчорашній день. Я пропоную зовсім нову, сучасну, швидкісну методику навчання, новий метод і стиль викладання. Нажаль, так повелося, що курси шиття викладають “совдепівського” типу бабусі по “запліснівилим” книжкам, у яких ні доступу до модних журналів, ні до модної індустрії взагалі немає. Ось тому і склалося таке враження, що курси шиття – це нудне писання конспектів, мінімум практики і пошиття виробів по застарілим викрійкам. Я цю всю систему повністю змінила. Я категорично проти нікому не потрібної писанини. У наш вік сучасних технологій – це навіть смішно. Темп нашого життя шалений і я більш ніж впевнена, що ніхто не може дозволити собі два роки відвідувати курси шиття. Тому, ми розробили реальну діючу швидкісну систему крою та шиття, яка дозволяє протягом всього чотирьох місяців повністю навчитися шити.

 – Неймовірно! Всього 4 місяці?

 – Саме так. Насправді шити одяг зовсім не складно. Тому, що це дуже захоплюючий процес, а головне, що речі, які ви самостійно шиєте існують на світі в єдиному екземплярі. Світ моди привабливий і водночас такий недосяжний. Його не можна вивчити повністю, але можна доторкнутися і залишити свою частинку вкладу в модну індустрію. Наприклад, відома всім Коко Шанель залишила нам маленьке чорне плаття.

 Яке Ваше ставлення до сьогоднішнього ассортименту одягу у магазинах  Житомира?

 – У наших магазинах в очах  рябіє від написів: нові колекції, 50% знижки і т.д. Але якщо прискіпливо ставитися до ціна – якість, то отримуємо зовсім плачевний результат. У магазинах інкубатор – товар дорогий, але хто самостійно шиє, то добре знає його справжню ціну. Наприклад – класичний костюм коштує в середньому в дорогих бутіках понад 2500 грн., а реальна його собівартість складає всього 300 грн!   Одним словом, – в нас усе шиється якнайдешевше, а продається якомога дорожче. Набагато дешевше самостійно пошити собі якісну річ, ніж шукати її в крамницях із мізерною сумою в гаманці. Ви будете знати, що таке індивідуальність і приміром в маршрутці 100% не будете точно в такому ж пальто як інші. Нині модні не бірки на одязі, а якісні шовчики, виготовлені умілими руками.


Про так звану «інкубаторську моду», на яку страждають житомиряни, ми теж поговорили з пані Наталією. Чого варті лише довгі спідниці та літні чобіткі, які заполонили наше місто другий рік поспіль. Біда не в «інкубаторі», а в тому, що такі речі підходять далеко не всім.


А як складається надалі життя тих людей, які закінчили навчання у Вашій АШД “Дамське щастя”? Чи дійсно їм допомагають знання, які отримані всього за 4 місяці навчання?

 В процесі навчання я даю такі знання, які дуже потрібні і дуже важливі в сучасному житті, а головне – ніколи не залишать вас без діла і без грошей.Адже уміння шити – перспектива власного бізнесу в майбутньому. Як доказ поява чималої кількості успішних ательє і точок по ремонту одягу в Києві, Житомирі і Житомирській області, які відкрили мої учні. Люди, які реально сиділи без грошей, перебивалися непостійними заробітками зараз успішні підприємці і заробляють в місяць від 5 до 10 тисяч гривень (залежно від місця ательє). Я ними дуже пишаюся, адже після моїх курсів вони змогли скласти гідну конкуренцію давно існуючим ательє і це лише доводить те, що ніша швейного бізнесу в Житомирі і Житомирській області далека від наповнення. Я особисто з кожним учнем займаюся розробкою бізнес-планів, бізнес-стратегій виходу на ринок продажу таких послуг. Це окремий курс після закінчення швидкісних зайнять по пошиву одягу. Я кожному намагаюся знайти його “фішку”, тобто те, чим він вигідно буде відрізнятися від інших і буде саме в цьому направленні кращий. Я проти імітування ідей вже давно існуючого бізнеса, тому я постійно шукаю нові ідеї, які ще ніхто не втілював і починаю з моїми учнями успішно їх реалізовувати.

На останок Наталія радить житомирським модницям вірити у себе, бо насправді, секрет успіху закладений у кожній із жінок, необхідно лише дотримуватися певних правил і прагнути до бажаної мети.

Юлія ДЕМУСЬ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here