Home Місто Житомирські студенти взялися за благоустрій та озеленення парку в Малині

Житомирські студенти взялися за благоустрій та озеленення парку в Малині

134

Посадити нові дерева та навести лад  у Малинському парку вирішила команда ініціативних студентів Житомирського державного технологічного університету.  Для цього в рамках соціального проекту виграли 10 тисяч гривень і вже провели перший «суботник».

Сподіваються, що таким чином вдасться не лише озеленити й облагородити паркову зону, але й створити умови для активного відпочинку жителів міста і підвищити рівень  їх екологічної свідомості.

«Міські парки – це найдоступніший спосіб опинитися на природі для тих, хто не має можливості регулярно виїжджати за місто, – каже ініціатор проекту Наталія Гончаренко. –  Побажання громадян до місць свого відпочинку досить зрозумілі, адже  їм хочеться, щоб в парках було чисто, зелено, красиво і зручно. Незважаючи на швидкий розвиток технологій, появу нових інформаційних та ігрових пристроїв, активний відпочинок на природі залишається актуальним завжди. Однак не всі покоління мають умови для повноцінного дозвілля.   Це зумовлено як і низьким рівнем благоустрою парків і дитячих майданчиків, та і відсутністю  умов повноцінного відпочинку для всіх вікових категорій  дітей,  молоді, пенсіонерів. Наша команда вирішила трохи виправити це і подала власний соціальний проект на конкурс, де за результатами вподобань користувачів у соцмережі ми здобули 6 місце, а після підсумкового голосування суддів – перше. Загалом проект «Подаруймо нове життя міському парку» команди «Enactus ЖДТУ» не лише став одним із 5 проекті-переможців, а й проектом-лідером, що у підсумку набрав найбільшу кількість голосів. Всього на конкурс було подано 104 проекти, з яких 39  стосуються питань екології, 16 – інновацій, 16 медіа-проектів, 20 проектів по спорту і 17 проектів розвитку ділового середовища».

Крім прибирання в парку, студенти ЖДТУ висаджуватимуть дерева,  вже пофарбували огорожу, встановлять контейнери для роздільного збору сміття і точки Wifi. Для цього  розробили «розумну» урну, яка відтворюватиме певну мелодію, коли відпочивальники користуватимуться нею. За основу  беруться  200-літрові залізні бочки, не придатні для використання,  переобладнуються в урни із додаванням технічних деталей.

Мають розмістити  на двох ділянках парку по 2 контейнери для скла, паперу і пластику. Запевняють, що такі урни ручної роботи коштуватимуть вдвічі дешевше ніж, ті доя ких усі звикли. Про це повідомляє прес-служба ЖДТУ.

Відповідно до проекту бюджету на урни треба 2100 гривень, на фарбу для них – ще 400, півтори тисячі – на Wi-fi, на витратні матеріали по прибиранню й благоустрою ще близько 1500. За саджанці туї, оцтового дерева, церцису, клену амурського і їх доставку треба заплатити не менше 4, 5 тисяч. Загальна вартість усього проекту – 10 000 гривень.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here