Home Місто Житомирські курсанти вдосконалили рівень індивідуальної професійної підготовки

Житомирські курсанти вдосконалили рівень індивідуальної професійної підготовки

99

На базі одного із військових полігонів, завершилося ротне тактичне навчання курсантів четвертого курсу Житомирського військового інституту імені С.П. Корольова Державного національного університету.

Про це повідомляє Руслан Лінник, РМЦ МО Житомир.

Протягом двох діб «Корольовці» провели низку заходів, виконавши практичні завдання, спрямовані на удосконалення рівня індивідуальної професійної підготовки.

Навчання проходило у два етапи. В ході першого – курсанти в складі роти здійснили марш до району блокування умовного противника. Під час якого, відпрацювали навички подолання осередків пожеж, що виникли внаслідок ударів ворожої військової авіації, водної перешкоди по понтонному мосту. Після чого, військовослужбовці зайняли вигідний рубіж блокування населеного пункту, який захоплений умовним противником та локализація ділянок, де імовірно можливий прохід підготовлених терористичних угрупувань, які порушили державний кордон.

Безпосередньо в ході другого етапу навчань курсанти здійснили марш в район бойового призначення, де практично відпрацювали вправи з переходу до оборони поза зіткненням з противником. Згодом, при веденні оборонного бою, «Корольовці» відбили атаки ворога перед переднім краєм, здійснивши бій за утримання опорного пункту роти та знищили ворога, що вклинився в оборону. Після проведення перегрупування провели контратаку.

Ротні тактичні навчання вдосконалюють практично знання курсантів з організації та управління підрозділами в основних видах бою. Також, удосконалюються морально-психологічні якості майбутніх офіцерів, розвивають командирські та вольові якості в умовах наближених до бойових, – зазначили керівники навчання.

За результатами навчань в кращий бік відзначили сержантів Юрія Веремчука та Дмитра Фроленка, старшого солдата Віталія Рацієвського, курсанта Олександра Луговцова.

 


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here