Home Місто Житомирські десантники провели заняття із завантаження БТР-3ДА та іншої техніки до літака...

Житомирські десантники провели заняття із завантаження БТР-3ДА та іншої техніки до літака ІЛ-76ДМ. ФОТО

179

Високомобільні десантні війська Збройних Сил України продовжують отримувати від державних підприємств новітні та модернізовані зразки озброєння і військової техніки.

Вже кілька місяців, на базі одного із десантно-штурмових підрозділів 95 окремої десантно-штурмової бригади ВДВ, десантники випробовують можливості сучасного бронетранспортеру БТР-3ДА під час занять з водіння у складній місцевості та виконання бойових стрільб.

В ході випробувань новітньої техніки враховується власний безцінний бойовий досвід, набутий десантниками під час проведення антитерористичної операції на Сході країни.

Для швидкої доставки підрозділів ближче до театру бойовий дій, частини ВДВ можуть застосовувати доставку озброєння, військової техніки та особового складу повітряним транспортом. Для цього, на одному із військових аеродромів Житомирщини, офіцерами повітрянодесантної служби 95 окремої десантно-штурмової бригади та екіпажем військового-транспортного літака ІЛ-76ДМ Повітряних Сил Збройних Сил України було проведено експериментально-тренувальне заняття щодо завантаження бронетранспортерів БТР-3ДА, бронеавтомобілів КрАЗ «Спартан» та вантажного автомобіля ГАЗ-66 до повітряного судна.

Протягом кількох годин, десантники разом з військовими авіаторами випробували кілька варіантів розміщення та закріплення визначених зразків військової техніки. Результати випробування позитивні, – дана техніка може бути транспортованою повітряним транспортом.

Прес-служба 95 окремої десантно-штурмової бригади ВДВ ЗС України


 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here