Home Місто Житомирські депутати вимагають усунути перешкоди у фінансуванні АТО

Житомирські депутати вимагають усунути перешкоди у фінансуванні АТО

134

Депутати Житомирської обласної ради звернулися до Президента, Верховної Ради та Кабінету Міністрів України, з проханням усунути перешкоди у фінансуванні АТО. Відповідне звернення депутатський корпус затвердив 11 вересня на засіданні 27 сесії облради.

Про це повідомляє прес-служба обласної ради.

Депутати виражають стурбованість ситуацією на Сході України, спричиненою агресією Російської Федерації. «У зоні військового конфлікту продовжують гинути та зазнавати поранень наші військові. Серед тих, хто бере участь у збройному протистоянні, немало і жителів Житомирщини, зокрема, військовослужбовців Збройних Сил України, Національної гвардії України, СБУ, інших силових структур. Особливе занепокоєння продовжує викликати брак належних засобів захисту, озброєння військових підрозділів, які беруть участь у воєнних діях у зоні АТО», – йдеться у тексті звернення.

Депутати наголошують на тому, Закон України «Про здійснення державних закупівель», яким регулюється матеріально-технічне забезпечення військовослужбовців, значно уповільнює процес придбання відповідної захисної амуніції і зброї. Незважаючи на те, що Верховна Рада України прийняла нову редакцію цього Закону, спрощення проведення закупівель для потреб Збройних Сил України не відбулося.

У зв’язку з цим, депутатський корпус Житомирської обласної ради просить парламентарів: «ініціювати внесення змін до нормативно-правової бази, які сприяли б спрощенню та пришвидшенню термінів проведення тендерних процедур при укомплектуванні підрозділів Збройних Сил України всіма необхідними засобами захисту та, відповідно, викоріненню корупційного чинника у цих процесах».

За дорученням депутатів обласної ради звернення підписав голова обласної ради Віталій Француз, текст надісланий Президенту України, у Верховну Раду України, Кабінет Міністрів України.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here