Home Місто Житомирщина готова прийняти більше двох тисяч тимчасових переселенців

Житомирщина готова прийняти більше двох тисяч тимчасових переселенців

208

Під час засідання регіонального координаційного штабу з питань розміщення громадян, які прибувають з тимчасово окупованих територій та районів проведення антитерористичної операції до Житомирської області заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації, керівник штабу Ірина Супрун наголосила на тому, що на Житомирщині організована та проводиться робота щодо оперативного вирішення соціально-побутових та інших питань осіб, тимчасово переселених зі східних регіонів держави. 

Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації. 

Так, станом на 25 липня 2014 року, за даними місцевих координаційних штабів, на території області налічується 363 об’єкти усіх форм власності, в яких є можливість розмістити 2 тис. 303 особи (1522 працездатних, 488 дітей, 150 інвалідів та людей похилого віку та 143 хворих, які потребують стаціонарного лікування).

В області прийнято та розміщено 1 тис. 511 осіб, з яких 1 тис. 316 прибули з Донецької та Луганської областей, 195 – з Автономної Республіки Крим. 464 особи проживаюит у соціальних закладах, готелях, санаторіях (зокрема, готель «Житомир», санаторій «Тетерів», табір «Літня церква «Різдва»), а решта – 1 тис. 47 осіб – розмістилися у родичів та близьких.

Варто відзначити, що Володарсько-Волинська, Народицька, Овруцька та Олевська райдержадміністрації провели у повному обсязі інвентаризацію приміщень (житла), їх паспортизацію на відповідність технічним вимогам для тимчасового розміщення громадян та оформили відповідні паспорти таких об’єктів. 

Потребує врегулювання на державному рівні процедура ідентифікації осіб як таких, що дійсно є внутрішньо переселеними, та встановлення порядку надання їм відповідного статусу.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here