Home Місто Жінка з Коростеня, яка потерпає від важкої форми слоновості ніг, просить допомоги...

Жінка з Коростеня, яка потерпає від важкої форми слоновості ніг, просить допомоги небайдужих. ВІДЕО

494
Оксана Білошицька з Коростеня два роки не виходить із дому, бо хворіє на тяжку недугу.
Її вага складає 350 кілограмів, а ноги вдесятеро більші за норму, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.
 
Щодня жінку мучить нестерпний біль, тож навіть спроба поворухнути ногою перетворюється на муку.
 
"Раніше так не боліло, а зараз гірше стало – запалено все", – зізнається Оксана. Її недугу в народі називають слоновістю ніг. Самотужки хвора не може навіть устати з ліжка. Почалося все з перелому десять років тому – спершу жінка почала відчувати втому, а потім ноги стали збільшуватися.
 
"В Україні немає, і навіть на земній кулі немає з такою вагою і патологією", – твердить хірург Михайло Пешко.
Слоновість, або лімфедема, є рідкісним захворюванням, що виникає через застій лімфи. Із тканини просто не виводяться продукти обміну, тому ноги набрякають. У кожній нозі Оксани, приміром, збирається по 40 літрів рідини. Вилікувати слоновість у такій важкій формі в Україні не можуть, тому МОЗ виділило 240 тисяч євро на лікування Оксани в Німеччині.
 
Однак є інша проблема – доправити хвору за кордон може тільки спеціалізований перевізник, а спочатку потрібно винести 350-кілограмову жінку з квартири.
"Через двері ні, тільки через вікно", – констатує вітчим Михайло Анковський.
Оксані може київська приватна медична фірма, однак вартість транспортування вона оцінила в 100 тисяч гривень, а таких коштів родина не має. Тому рідні звертаються до небайдужих із проханням допомогти.
 
"Якщо все вийде, ми її відішлемо. Якщо залишуться якісь гроші, то гроші ми повернемо обов’язково", – обіцяє мама хворої Алла Анковська. Лікування Оксани триватиме щонайменше рік. Спочатку медики спробують полегшити стан медикаментами та массажами, і якщо вдасться вивести рідину з ніг, зайву шкіру прибиратимуть операційним шляхом.
Жінка готова до цих випробувань, бо найбільше в світі мріє знову стати на власні ноги і піти.
 
Допомогти їй це зробити можна грошовим переказом на картку Приватбанку за номером 4149 4978 3537 3012. Отримувачем виступатиме вітчим Оксани Михайло Анковський.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here