Home Місто Затримали, вилучили, оштрафували: житомирські прикордонники звітують про результати роботи у 2017 році

Затримали, вилучили, оштрафували: житомирські прикордонники звітують про результати роботи у 2017 році

95
Підрозділи прикордонного загону охороняють державний кордон України з Республікою Білорусь в межах Житомирської та Київської областей та тилову межу зони відчуження у Київській області. Протяжність ділянки державного кордону складає 416,219 км. 

В 2017 році суттєвих змін в обстановці на державному кордоні України в межах Житомирщини та Київщини не відбулося, вона залишалася стабільною та контрольованою. Вся ділянка державного кордону в межах Житомирщини та Київщини з 2014 року охороняється посилено, а в пунктах пропуску здійснюється посилений прикордонний контроль. 


Персоналом прикордонного загону забезпечено недоторканість державного кордону України, безперебійну роботу всіх пунктів пропуску та належну безпеку осіб, що перетинають державний кордон. 
Прикордонним загоном ведеться постійний моніторинг обстановки та здійснюються заходи щодо нарощування щільності охоронної та оборонної складової на державному кордону, крім того встановлюється додаткове інженерне облаштування кордону. 


На білоруській ділянці обстановка спокійна, в цілому з білоруськими колегами підтримуються добросусідські стосунки.
Загалом протягом цього року державний кордон України в установленому порядку перетнули 571 тис. осіб та 158 тис. транспортних засобів, відмовлено в пропуску через державний кордон з різних причин 226 особам, в тому числі 24 потенційним незаконним мігрантам.


Персоналом затримано 67 порушників державного кордону.  Припинено 5 спроб перетину державного кордону по підробленим документам, 1 спробу по чужим документам та 90 спроб по недійсним або  технічно несправним документам.


До адміністративної відповідальності за правопорушення з прикордонних питань притягнуто 250 громадян, на яких накладено штрафів на суму більше 45 тисяч гривень. 


Протягом року виявлено та вилучено: 
13 одиниць зброї, 
9 боєприпасів;
0,019 кг наркотичної речовини;
6,005 гр. психотропних речовин;
контрабандних товарів на суму майже 85 тис. гривень.


В пунктах пропуску вилучено 10 автомобілів, з яких 3 викрадені в різних країнах. 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here