Home Місто Загиблому житомирському десантнику посмертно присвоєно звання Героя України

Загиблому житомирському десантнику посмертно присвоєно звання Героя України

615

Сьогодні, 20 червня 2014 року, Президент України Петро Порошенко підписав Указ №546/2014 про присвоєння Тарасу Сенюку звання Героя України.

«За виняткову мужність і героїзм, виявлені у захисті територіальної цілісності і незалежності України, жертовне служіння Українському народові постановляю: присвоїти звання Героя України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» СЕНЮКУ Тарасу Михайловичу – полковнику (посмертно). Президент України Петро Порошенко», – йдеться в Указі Президента.

Нагадаємо, що 34-річний командир першого аеромобільного десантного батальйону 95-окремої аеромобільної бригади підполковник Тарас Сенюк загинув 3 червня 2014 року під час перестрілки з терористами під Слов’янськом.

Командир був самовідданим професіоналом у своїй справі. Він брав участь у миротворчих операціях в Іраку та Косово й отримав багато нагород від Об’єднаного командування контингенту миротворчих сил, повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

Відповідними Указами Президента України звання Героя України також присвоєно посмертно з удостоєнням ордена «Золота Зірка» генерал-майору Сергію Петровичу Кульчицькому та підполковнику Костянтину Вікторовичу Могилку. 


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here