Home Місто За подарунок від друзів-атошників житель Новоград-Волинського району може загриміти до в’язниці

За подарунок від друзів-атошників житель Новоград-Волинського району може загриміти до в\’язниці

130

Бойову гранату та незареєстровану рушницю нелегально зберігав у власній домівці житель села Дубники Новоград-Волинського району. Небезпечні предмети поліція вилучила з його будинку під час огляду. Нині за фактом незаконного поводження зі зброєю та боєприпасами відкрито кримінальне провадження.

Про те, що 42-річний житель с. Дубників у своєму домоволодінні незаконно зберігає зброю, працівники Новоград-Волинського відділу поліції дізналися з оперативних джерел. Правоохоронці, за письмової згоди господаря, провели огляд його оселі.

В одній з кімнат будинку працівники поліції дійсно виявили незареєстровану рушницю та ручну гранату РГО.

Господар помешкання зізнався, що зброю придбав минулого року у незнайомця із сусіднього району. А от вибухівку в якості сувеніра йому подарували бійці, які брали участь у проведенні антитерористичної операції на сході держави.

Про те, що рушницю і гранату зберігає незаконно, чоловік знав. Втім не сподівався, що про ці предмети дізнається поліція та зацікавиться ними.

– Вилучене нині направлено на експертне дослідження, – повідомив начальник Новоград-Волинського відділу поліції Сергій Рябошапка. – Походження небезпечних предметів з’ясовується у рамках розпочатого за фактом незаконного поводження зі зброєю (ст. 263 Кримінального кодексу України) кримінального провадження.

Як повідомляють у поліції, за чинним законодавством носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу карається позбавленням волі на строк від 3 до 7 років.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here