Home Місто За два тижні на Житомирщині перевірили 145 автобусів і виявили 59 порушень

За два тижні на Житомирщині перевірили 145 автобусів і виявили 59 порушень

154

У рамках проведення комплексу профілактичних заходів на пасажирському транспорті «Автобус-2017» працівники Управління Укртрансбезпеки у Житомирській області спільно з представниками ГУ Національної поліції вже перевірили 145 транспортних засобів та виявли 59 порушень.

Про це повідомляє управління промисловості, розвитку інфраструктури та туризму ОДА.

З 06 червня по 06 липня 2017 року з метою попередження аварійності на пасажирському автомобільному транспорті, посилення державного контролю та нагляду за безпекою перевезень проводиться комплекс профілактичних заходів на пасажирському транспорті «Автобус – 2017».

Працівниками Управління Укртрансбезпеки та ГУ Національної поліції області проводяться рейдові перевірки на регулярних маршрутах загального користування, автостанціях, зупинках громадського транспорту та в місцях найбільшого скупчення пасажирів.

З початку проведення заходів вже перевірено 145 транспортних засобів, виявлено 59 порушень, складено 47 актів та 5 протоколів про адміністративні правопорушення. В тому числі задокументовано 13 випадків «нелегальних» пасажирських перевезень.

Серед основних порушень транспортного законодавства перевізниками:

    –  порушення розкладів руху;
     – перевезення безквиткових пасажирів та невідповідність кількості пасажирів нормі, встановленій технічною характеристикою транспортного засобу;
    – невідповідність зовнішнього і внутрішнього спорядження (екіпірування) транспортних засобів встановленим вимогам;
     – порушення Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту;
     – не забезпечення водіїв автобусів необхідною дорожньою документацією при здійснення нерегулярних перевезень тощо.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here