Home Місто З бронетанкового заводу у 2014 році зникли 20 двигунів для броньовиків ціною...

З бронетанкового заводу у 2014 році зникли 20 двигунів для броньовиків ціною 7 мільйонів

214

 

Поліція розслідує кримінальну справу щодо відчуження з ДП «Житомирський бронетанковий завод» (ЖБТЗ) 20 двигунів на суму 6,89 млн грн.

Про це свідчить ухвала Корольовського районного суду м. Житомир, повідомляють "Наші гроші".

З матеріалів справи відомо, що на початку жовтня 2014 року директор «ЖБТЗ» доручив працівникам вилучити зі складу непорушного запасу мобілізаційного резерву 20 двигунів УТД-20. Офіційно двигуни вилучили для  виконання регламентних робіт по переконсервації. Обладнання перевезли до дизельного цеху, де й перевірили його працездатність.

Після цього  двигуни були вивезені з підприємства у невідомому напрямку без будь-яких дозвільних документів. Їх вартість поліція оцінила в 6,89 млн грн.

Коли двигуни почали розшукувати, директор «ЖБТЗ» написав листа керівництву концерну «Укроборонпром», що це обладнання належить ТОВ «НВК «Техімпекс».

В результаті перевірки поліція встановила, що ще 20 двигунів УТД-20 в листопаді-грудні 2014 рок були поставлені до центральної бази бронетанкового майна ВЧ А0297 в Києві.

Слідчий в суді попросив надати дозвіл на проведення позапланової перевірки «ЖБТЗ» для проведення зустрічної звірки ТОВ «НВК «Техімпекс» та ВЧ А0297. Суд клопотання слідчого задовольнив.

Дизельні двигуни УТД-20 встановлюють на бойових машинах піхоти (БМП), бойових машинах десанту (БМД) та на самохідних артилерійських установах.

Засновниками ТОВ «НВК «Техімпекс» Юрій Кравченко, Ігор Перехов та Євгеній Ващілін. Останній – син Віктора Ващіліна, який свого часу очолював Державну службу експортного контролю. Цій фірмі Міністерство оборони продавало стрілецьку зброю по заниженим цінам.

В 2014 році ДП «ЖБТЗ» очолював Сергій Бутенко. Він є співзасновником ТОВ «ТВФ «Брек», яке зараз намагається відсудити у завода 7 гусеничних тягачів. Фірма стверджує, що без документів передала «ЖБТЗ» машини для перефарбування та участі у параді на 9 травня.

Крім того зараз розслідується кримінальна справа про укладання угоди що мала ознаки фіктивності між ДП «ЖБТЗ» і фірмою «Укрвагонремтранс» вартістю 24,7 млн грн. За цією угодою завод встиг оплатити 17,8 млн грн

В липні 2015 року «ЖБТЗ» за результатами кадрового конкурсу очолив Олексій Бабич. Це брат Андрія Бабіча – заступника керівника апарату директора «Укроборонпрому».

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here