Home Місто Японія надасть допомогу Житомирській обласній лікарні

Японія надасть допомогу Житомирській обласній лікарні

119

Уряд Японії надасть 3,45 мільйонів доларів для медичних і дослідницьких установ в Україні, які працюють у сфері подолання наслідків аварії Чорнобильської АЕС.


Про це повідомляє korrespondent.net.

Кошти надійдуть в Україну у вигляді грантів та будуть використані для придбання спеціального медичного радіологічного обладнання.

"Підписання угоди дозволить отримати грантову допомогу від уряду Японії в розмірі 350 мільйонів японських ієн (3,45 мільйонів доларів для закупівлі спеціального медичного радіологічного обладнання для Національного наукового центру радіаційної медицини Національного університету біоресурсів і природокористування України, а також для 5 обласних лікарень (Житомир, Луцьк, Київ, Рівне, Чернігів)", – йдеться в повідомленні.

На сьогоднішньому засіданні Кабмін підтримав текст угоди між Міністерством економічного розвитку і торгівлі та урядом Японії.

За запитом Міністерства охорони здоров’я грантові кошти будуть використані для закупівлі ендоскопів, систем ультразвукового дослідження, систем комп’ютерної рентгенографії, спеціальних транспортних засобів з механізованим підйомником, органічних синтезаторів, інкубаторів, колекторних рідинних хроматографів, автоклавів і т.д.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here