Home Місто Воїну 30-ї бригади відкрили меморіальну дошку в Чуднівському районі

Воїну 30-ї бригади відкрили меморіальну дошку в Чуднівському районі

397

У селі Безпечна Чуднівського району відкрили меморіальн дошку бійцеві 30-ї бригади Івану Задорожньому. 29 червня, юнакові виповнилося б 26 років. Але не судилося…

Згадати юнака, висловити співчуття рідним та односельчанам Івана приїхали керівники району П.І.Яригін та П.П.Домашенко, представники структурних підрозділів райдержадміністрації та районної ради, управлінь, служб та установ району, громадськість, сільський голова В.О.Симон, рідні загиблого воїна.

Уже рік минув з того часу, як батьки, друзі, земляки провели в останню дорогу свого сина, брата, товариша, захисника-героя.

Іван народився 29 червня 1990 року в простій селянській родині. Його дитинство, шкільні роки пройшли у Безпечній. Хлопець зростав привітним і доброзичливим, серед своїх однолітків виділявся спокійною вдачею та сором’язливістю, був трудолюбивим та слухняним. Він ніс людям тепло своєї душі, щиру посмішку та мужність, бо рано став дорослим.

Після закінчення місцевої школи Іван отримав професію водія та пішов працювати в ТОВ «АТК», потім служив у Збройних Силах України. Повернувшись з армії, в селі часу не гаяв, а відразу поїхав до Бердичева та влаштувався на маслозавод.

Коли йому принесли повістку, не роздумуючи, не шукаючи шляхів, як уникнути мобілізації, пройшов медобстеження і був направлений у 30-ту механізовану Новоград- Волинську бригаду.

Цілий рік Іван прослужив у зоні АТО. На автомобілі перевозив різні вантажі, продукти харчування, боєприпаси. Переживши всі страхіття гібридної війни, хлопець приїхав додому та одразу ж повернувся на попереднє місце роботи.

Мріяв про власне житло, сім’ю, дітей, мав гарні наміри на майбутнє. Планував восени відгуляти весілля. На жаль, таке коротке, як полум’я запаленої свічки, життя молодої людини раптово обірвалося. Хвороба навіки забрала юнака від матері та батька, менших братиків та сестричок, від рідних та друзів.

За матеріалами газети «Життя Чуднівщини»

Читайту також: Герої не вмирають: на Житомирщині поховали 32-річного військового, який загинув у зоні АТО.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here