Home Місто В Житомирській області впродовж двох тижнів затримали 23 нелегалів

В Житомирській області впродовж двох тижнів затримали 23 нелегалів

145

На території Житомирської області упродовж двох тижнів тривали профілактичні заходи під умовною назвою «Мігрант». Їх результатом стало викриття працівниками міграційної служби низки протиправних діянь, які суперечать вимогам чинного законодавства про правовий статус іноземців і осіб без громадянства.

Нинішні профілактичні заходи «Мігрант» проходили в області з 21 березня по 3 квітня. Окрім працівників міграційної служби області до їх проведення залучалися прикордонники, представники Національної поліції та Служби безпеки.

Упродовж двох тижнів були перевірені місця можливого перебування іноземних громадян, у тому числі гуртожитки, готелі, приватні адреси, навчальні заклади та туристичні організації, а також ринки, вокзали та транспортні засоби.

Як повідомляють в ДМС, за час проведення спільних цільових профілактичних заходів було виявлено та притягнуто до адміністративної відповідальності 148 порушників паспортно-візових правил.

Територіальними підрозділами УДМС України в Житомирській області виявлено двадцять три нелегальних мігранта, у відношенні яких прийнято 21 рішення про примусове повернення іноземців та осіб без громадянства до країн походження. Трьом із них заборонений в’їзд в Україну, прийнято рішення про добровільне повернення одному іноземцю, іншому – скорочений термін перебування в нашій державі. П’ятьох іноземців передано підрозділам Адміністрації Державної прикордонної служби України.

Громадянку Російської Федерації Ч., яка незаконно перебувала на території України, поміщено до Чернігівського пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства. У відношенні ще одного іноземця Коростенським міськрайонним судом прийнято рішення про примусове видворення.

Під час проведення операції «Мігрант» на порушників міграційного законодавства України складені адміністративні протоколи та стягнуто штрафів на користь держави більше 50 тисяч гривень.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here