Home Місто В Житомирській області триває місячник роззброєння

В Житомирській області триває місячник роззброєння

137

Упродовж квітня на території Житомирщини триває місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів та вибухових речовин. Правоохоронці закликають жителів області добровільно здати до міліції усі небезпечні предмети та речовини.

– З початку року жителі Житомирщини уже здали до органів внутрішніх справ 19 одиниць зброї та спецзасобів, – повідомив заступник начальника УМВС Юрій Лебідь. – Ще 38 зразків – правоохоронці вилучили у громадян, 27 з них із незаконного обігу.

Зі стартом місячника «роззброєння» міліціонери вкотре нагадують про існуючі заборони нелегального використання небезпечних предметів. За незаконне зберігання зброї, вибухових матеріалів та спеціальних засобів чинним законодавством передбачено як адміністративну, так і кримінальну відповідальність.

Водночас у разі добровільної здачі громадянами незареєстрованої зброї чи спецзасобів вони звільняються від визначеної законом відповідальності, а також за ними зберігається можливість після проведення відповідних перевірок зареєструвати цю зброю чи спецзасоби у встановленому порядку.

Отримати більш детальну інформацію з питань дозвільної системи можна у територіальних відділах міліції або в Управлінні громадської безпеки УМВС за адресою: м. Житомир, вул. Героїв Чорнобиля, 4, тел. (0412) 40-78-57.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here