Home Місто В Житомирській області лісгоспи спрямували 250 млн грн на ведення лісового господарства

В Житомирській області лісгоспи спрямували 250 млн грн на ведення лісового господарства

168

200 мільйонів гривень податків та зборів сплатили лісгоспи Житомирщини у січні-вересні цього року до зведеного бюджету – це майже вдвічі більше, ніж за аналогічний період минулого року. До Державного бюджету з цієї суми надійшов 131 мільйон гривень.

Про це повідомляє прес-служба ЖОУЛМГ.

Левову частку у всіх відрахуваннях складає рентна плата за спеціальне використання лісових ресурсів – 88 мільйонів гривень.

Військового збору сплачено 4,6 мільйона гривень.

Крім того, лісогосподарськими підприємствами області сплачено 113 мільйонів гривень єдиного соціального внеску. Цей показник також на третину перевищує минулорічний.

В той же час впродовж трьох кварталів цього року за рахунок власних коштів підприємств лісгоспи вклали 63,5 млн. грн. капітальних інвестицій.

Майже 70% відсотків з цієї суми лісівники спрямували на придбання основних засобів: це обладнання для цехів переробки деревини, лісогосподарська, протипожежна та лісозаготівельна техніка тощо. По 10 мільйонів гривень вклали в капітальне будівництво та в капітальні ремонти виробничих приміщень.

Разом з тим, понад 250 мільйонів гривень власних коштів лісгоспи витратили на ведення лісового господарства. Таким чином на кожен гектар лісового фонду спрямовано по 311 гривень.

 


 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here