Home Місто В Житомирі триває Тиждень безпеки дитини в ДНЗ

В Житомирі триває Тиждень безпеки дитини в ДНЗ

175

Згідно з планом основних заходів у сфері цивільного захисту на        2017 рік протягом тижня в дошкільних навчальних закладах (навчально-виховних комплексах) міста проводитиметься Тиждень безпеки дитини, який є підсумком підготовки педагогічного, технічного персоналу та дітей дитячих садків з питань цивільного захисту та безпеки життєдіяльності.

У підготовці та проведенні даного заходу активну участь брали управління міської ради з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення, освіти.

Метою проведення Тижня безпеки дитини є:

– формування у кожної дитини активної життєвої позиції стосовно власного життя та власної безпеки, накопичення знань і навичок безпечної поведінки вдома, на вулиці, тощо;

– підвищення рівня готовності адміністрації дитячих садків до виконання своїх обов’язків у разі загрози або виникнення надзвичайної ситуації;

– пропагування передового досвіду у сфері цивільного захисту та безпеки життєдіяльності.

Адміністрація дитячих садків залучатиме територіальні підрозділи пожежно-рятувальної служби ДСНС України, які продемонструють дітям та вихователям зразки сучасної техніки, оснащення, що застосовуються при проведенні аварійно-рятувальних робіт під час ліквідації надзвичайних ситуацій та їх наслідків.

На завершальному етапі в ході Тижня безпеки дитини проводитимуться об’єктові тренування. Під час тренувань відпрацьовуватимуться практичні питання евакуації. Слід зазначити, що організація та проведення евакуації дітей є одним із основних та найбільш важливих елементів для дошкільного закладу.

На сьогоднішній день вміння практично діяти в екстремальних ситуаціях є досить актуальним питанням, як для особистої так і колективної безпеки.

Управління з питань НС та ЦЗН міської ради інформує  

 
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here