Home Місто В Житомирі презентують книгу про Чуднів

В Житомирі презентують книгу про Чуднів

256

В обласній бібліотеці ім.Ольжича 4 листопада відбудеться презентація книги  «Чуднів на самій бистрині історії» Анатолія Сірика.

Книжка є результатом  багаторічних (та що там багаторічних — всежиттєвих!) досліджень Сірика з історії його малої батьківщини — міста Чуднова.

Очевидний факт: до Анатолія Сірика ґрунтовних праць про Чуднів не виходило. Проте це не просто глибоке дослідження про одне з найстаріших міст Житомирщини — це ще й авторське осмислення тих чи инших історичних подій із залученням різноманітних наукових джерел і навіть теорій і концепцій, що убезпечує читача від полону «єдино правильних» авторських трактувань подій, «загальновідомих» наукових поглядів на події минувшини і веде його, читача, до історико-краєзнавчого осмислення життя міста й тих територій, що віддавна належали Чуднову.

Обидві частини книжки А. Сірика «Чуднів на самій бистрині історії» видані у житомирському приватному видавництві Марини Косенко. Для книжки було розроблено унікальний дизайн і концепцію видання.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here