Home Місто В Житомирі обрали переможців конкурсу «Кожному мила своя сторона»

В Житомирі обрали переможців конкурсу «Кожному мила своя сторона»

143

Вже всьоме в Житомирській області проводиться конкурс дитячого малюнку «Кожному мила своя сторона». Він заснований у 2007 році з ініціативи заслуженого художника України Юрія Камишного та за підтримки Житомирської облдержадміністрації.

Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації

Цьогоріч у першому турі творчого змагання у двох вікових категоріях (14-15 та 16-17 років) взяли участь близько 50 старшокласників, приславши на конкурс свої роботи, в яких змальовували рідні місця – різні куточки Житомирської області. Учасниками другого туру і лауреатами конкурсу стали 30 школярів з Баранівського, Бердичівського, Житомирського, Малинського, Народицького, Новоград-Волинського, Овруцького, Олевського, Радомишльського, Червоноармійського районів та м. Житомира.

Під час ІІ туру, який проходив впродовж 14-17 квітня у Житомирі, його учасники ознайомилися з житомирськими учбовими закладами, що готують фахівців за художніми спеціальностями. Вони побували у технологічному, будівельному коледжах, Житомирському коледжі культури і мистецтв ім. І.Огієнка та у Житомирському державному університеті ім. І.Франка.

Під час нагородження юних художників, яке відбулося 17 квітня у Житомирському обласному центрі туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді, відомий житомирський художник Юрій Камишний привітав обдарованих юнаків і дівчат і подякував за те, що в такий складний для нашої держави час вони з’їхались для участі в конкурсі: «Ви мужні, красиві, творчі люди. Саме мистецтво привело вас сюди і надихнуло взяти участь у конкурсі. Живопис переможе!».

А співорганізатор конкурсу Інна Величко зауважила: «Навіть якщо ви не станете художниками і не пов’яжете своє життя з мистецтвом, ви через все життя пронесете свої творчі навички, які допоможуть вам зі смаком одягатися, прикрашати свій дім, робити своє життя і життя оточуючих кращим».

Переможницями у своїх вікових категоріях стали Іоанна Тучинська з м. Новограда-Волинського і Єлизавета Глибченко з м. Житомира. Приз глядацьких симпатій отримали Анастасія Волошина з м. Баранівки та Вікторія Кирилюк з Народицького району. А найвищу нагороду конкурсу – Гран-прі – виборола учениця 9 класу Поясківської загальноосвітньої школи Олевського району Ольга Баланчук. Оля зізналася, що ніколи раніше не малювала і не навчалася цьому. Просто одного разу взяла в руки олівець і намалювала портрет сестрички. Його побачили друзі, вчителі і порадили взяти участь у конкурсі. І ось перемога, в яку художниця, за її словами, не може повірити, але тепер планує розвиватися, працювати і стати художницею.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here