Home Місто В минулому році на охорону лісу від пожеж лісгоспи Житомирщини витратили 24...

В минулому році на охорону лісу від пожеж лісгоспи Житомирщини витратили 24 млн грн

145

Начальник Житомирського обласного управління лісового та мисливського господартва Андрій Курінський взяв участь у комплексних тактико-спеціальних навчаннях з організації ліквідації надзвичайної ситуації, спричиненої лісовою пожежею, які прошли 28 квітня на базі державного підприємства "Радомишльське лісомисливське господарство".

До участі в навчаннях запрошено і директорів лісогосподарських підприємств області, начальників міськрайонних та районних відділів, районних секторів УДСНС України в Житомирській області (північних районів).

Отож, лісівники, рятувальники та керівники Радомишльського району оглянули лісову пожежну станцію ІІ типу Радомишльського лісгоспу, пожежну техніку та інші засоби пожежогасіння.

Поряд із традиційними методами профілактики та боротьби з лісовими пожежами лісівники області використовують і новітню техніку. 45 із наявних 75 пожежних веж обладнано телевізійними системами спостереження за лісовими масивами, які повністю покривають ліси області.

Нині ж лісгоспи мають ще й 4 квадрокоптери, які дають змогу здійснювати фото та відеозйомку лісових масивів в режимі он-лайн трансляції на смартфон чи планшет на висоті до 500 м та в радіусі 3 км від точки запуску.

У лісовому кварталі Краснобірського лісництва лісівники та рятувальники відпрацювували різні методи та способи гасіння лісових пожеж.

«В необхідності та важливості таких навчань сумніватися не варто, – запевнив Андрій Курінський. – Бо ж основне завдання пожежних ланок: вчасно виявити осередок загоряння та якнайшвидше його локалізувати. Хотілося б не мати зовсім пожеж, але за нинішніх погодних умов – це малоймовірно. А от не дати вогню поширитися на значні площі і тим самим уберегтися від великих втрат – це нам під силу, і це залежить від оперативності та злагодженості дій пожежних служб. Саме цьому сьогодні і вчимося.»

А позаяк основною причиною загорянь в екосистемах залишається людський фактор,керівництво навчань звернулося до мешканців та гостей області з настійним проханням неухильно дотримуватися Правил пожежної безпеки в лісах України.

 

 

Прес-служба Житомирського ОУЛМГ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here