Home Місто В лісах на Житомирщині цьгоріч садитимуть не лише дуби і сосни, але...

В лісах на Житомирщині цьгоріч садитимуть не лише дуби і сосни, але й каштани та абрикоси

155

В лісогосподарських підприємствах Житомирщини розпочалося весняне садіння лісу. В цьому році лісівники проведуть відтворення лісу на площі 7080 гектарів – це на 25 % більше попереднього року.

76% усіх площ займе сосна, 17% – дуб, решту ялина, модрина, береза, ясен. Крім основних лісоутворюючих порід  з метою озеленення садитимуть липу, горіх, абрикос, каштан, катальпу. Про це інформує прес-служба ЖОУЛМГ

Найбільше культур створять в Білокоровицькому, Словечанському та Малинському лісгоспах.

В теплицях і розсадниках державних лісогосподарських підприємств вирощено понад 35 мільйонів стандартних сіянців і укорінених живців. Житомирський лісгосп має для садіння майже півмільйона сіянців із закритою кореневою системою. Така технологія вирощування садивного матеріалу хоч і трохи затратніша, проте має ряд переваг.

В Ємільчинському лісгоспі виростили сіянці сосни кримської. В цьому році там створюватимуть з нею плантації новорічних ялин і спостерігатимуть, як кримська гостя почуватиме себе в наших краях. Це деревце, – каже головний лісничий лісгоспу Олександр Мельниченко, –  користується особливою популярністю в передноворічних період.

В Радомишльському лісгоспі основну увагу приділять головним породам: сосні, дубу та березі, – ділиться головний лісничий підприємства Святослав Самоплавський. – Наш лісгосп одним із перших розпочав весняні лісокультурні роботи – цьому  сприяють погодні умови. Тож фактично 5-у частину весняного завдання уже виконали.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here