Home Місто В Коростишівському районі біля дороги невідомі викинули понад 500 люмінесцентних ламп

В Коростишівському районі біля дороги невідомі викинули понад 500 люмінесцентних ламп

136

Нещодавно на  телефон «Гарячої лінії» Державної екологічної інспекції у Житомирській області надійшло звернення стосовно розміщення поблизу с. Мамрин Коростишівського р-ну Житомирської обл. обабіч автодороги Житомир – Коростишів невідомими особами в несанкціонованому місці відпрацьованих люмінесцентних ламп в кількості приблизно 500 шт.

Про це повідомляє прес-служба екологічної інспекції.

 

Працівниками Держекоінспекції розглянуто вказане звернення з виїздом на місце, де в оперативному порядку, спільно з представниками Харитонівської сільської ради Коросишівського р-ну обстежено місце події.

З метою запобігання процесам забруднення навколишнього природного середовища та захисту життя і здоров’я населення, за сприяння представників служби МНС України виявлені люмінесцентні лампи переміщено у безпечне місце для збереження їх цілісності та з метою їх подальшої утилізації згідно встановлених норм та правил.

Нагадуємо, що відпрацьовані люмінесцентні лампи відносяться до відходів першого класу небезпеки у зв’язку із наявністю в їхньому складі парів ртуті. Саме тому, люмінесцентні лампи після їх використання, з метою подальшої утилізації (демиркуризації), необхідно передавати організаціям, що мають на те відповідну ліцензію.

 

 


 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here