Home Місто В Коростенському районі секретар сільради проголосувала за своє преміювання

В Коростенському районі секретар сільради проголосувала за своє преміювання

125

Коростенською міжрайонною прокуратурою поточного року складено та направлено до суду 3 протоколи стосовно посадових осіб органів місцевого самоврядування, яких визнано винними у вчиненні корупційних адміністративних правопорушень та накладено на них стягнення у виді штрафів.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

Зокрема, за порушення антикорупційного законодавства притягнуто до адміністративної відповідальності секретаря сільської ради, яка не доповіла відповідній раді про виникнення конфлікту інтересів та не вжила необхідних заходів, спрямованих на його запобігання.

Посадовець, будучи депутатом сільради, на засіданні сесії особисто голосувала за затвердження розпоряджень сільського голови про своє преміювання та рідної доньки, яка працює бібліотекарем.

Окрім цього, за результатами розгляду 4 документів прокурорського реагування за порушення вимог закону до дисциплінарної відповідальності притягнуто 4 посадові особи органів місцевого самоврядування.

Зокрема, за сумісництво з іншими видами діяльності покарано заступника начальника відділу архітектури, містобудування та земельних ресурсів і начальника відділу ведення державного реєстру виборців виконкому Коростенської міськради.

Також за поданням прокуратури припинено повноваження голови сільради, якого поточного року притягнуто до адміністративної відповідальності за корупційне правопорушення.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here