Home Місто В Коростені встановлять меморіальну дошку археологові Козубовському

В Коростені встановлять меморіальну дошку археологові Козубовському

195

8 – 11 жовтня у Коростені проводитиметься ІІІ Міжнародна археологічна конференція «Міста давньої Русі», яка стане не просто яскравою подією культурного життя міста, а й визначальним фактором розвитку національної історичної науки.

У 2004 році в Коростені вчені з багатьох країн Європи презентували результати своїх багаторічних науково-археологічних досліджень, які не тільки дали можливість по-новому вести літочислення історії Коростеня, а й переглянути концепцію історії України в цілому. Це стимулювало міську владу і громаду міста не зупинятися на досягнутому, і тому протягом останніх десяти років крок за кроком вивчали історію Коростеня, відкривали все нові й нові історичні свідчення про місто, про історичні постаті, діяльність яких впливала на хід історії нашої держави. А головне  – коростенці стали пишатися тим, що Коростень відіграє важливу роль у становленні нашої держави.

Коференція присвячена пам’яті українського археолога Козубовського Федора Андрійовича (1895-1938 рр), якому 9 жовтня буде встановлено меморіальну дошку на будівлі Коростенського краєзнавчого музею.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here