Home Місто В Коростені відзначили 70-ту річницю визволення від нацистських загарбників

В Коростені відзначили 70-ту річницю визволення від нацистських загарбників

240

Біля військово-історичного комплексу «Скеля»  27 грудня з нагоди 70-ої річниці визволення від нацистських загарбників було відкрито меморіал слави, який увічнює безсмертний подвиг  тих, хто захищав та визволяв м. Коростень у 1941- 43 роки під час Великої Вітчизняної війни, – повідомляють на сайті міськради.

Щоб відзначити цю  знакову для міста Коростеня подію, зібрались представники громадських організацій, керівники підприємств та установ, депутати, ветерани, земляки. Важливим є те, що встановлення та відкриття цього пам’ятника в черговий раз стало прикладом злагоджених дій громади, а головне – прикладом небайдужості коростенців до того, що пов’язано із пам’яттю про тих, хто захищав і визволяв Коростень у роки Великої Вітчизняної війни.

День, коли після важких років окупації та жорстоких боїв прийшов мир, лишається особливим в історії Коростеня. Про ці події нагадують братські могили, пам’ятники, що дбайливо зберігаються коростенцями. Гідне вшанування подвигу героїв Великої Вітчизняної війни, збереження історії Перемоги та турбота про ветеранів – одне з найважливіших соціальних завдань міської влади та громади.

Міський голова не залишив поза увагою жодного з учасників бойових дій років Великої Вітчизняної війни, а таких у місті залишилось лише 144. Всі вони нагороджені пам’ятними ювілейними медалями та подарунками.  На жаль, з кожним роком їх залишається все менше, і до 70 річниці Великої Перемоги всі не доживуть. Тож нехай ця дата та відкритий меморіал стане ще одним доказом          того, що коростенці пишаються своїми героями-визволителями, а святкування 70-ої річниці визволення Коростеня – ще однією нагодою, щоб подякувати їм за мир і спокій

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here