Home Місто В Коростені грибники знайшли у висохлому болоті 50 артснарядів

В Коростені грибники знайшли у висохлому болоті 50 артснарядів

213

29 вересня на пункт зв’язку 8-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Коростень надійшло повідомлення про те, що в с. Михайлівка виявлено 50 підозрілих предметів. Про це надзвичайників сповістили селяни, які в лісі  збирали гриби.

Тамтешні грибники полюбляють виїжджати до цього лісу, адже там завжди можна відшукати безліч грибів. Під час пошуків дарунків лісу, грибники наблизились до висохлого болота, яке знаходиться неподалік від полігону. Там вони побачили десятки невідомих предметів, схожих на боєприпаси. Про таку несподівану знахідку селяни одразу зателефонували до служби порятунку «101».

Фахівці ДСНС, які прибули до місця виклику, почали вилучати десятки вибухонебезпечних предметів. Їх ідентифікували як артилерійські снаряди часів минулої війни калібром від 76 до 152 мм. Місце виявлення артснарядів огородили парканом та призначили чергового правоохоронця.

Сьогодні, 1 жовтня піротехніки Управління ДСНС Житомирщини знищили усі виявлені боєприпаси у спеціально відведеному для цього місці.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here