Home Місто В Бердичівському районі відводять ділянку для нової амбулаторії з житлом...

В Бердичівському районі відводять ділянку для нової амбулаторії з житлом для лікарів

153

Сучасна амбулаторія у с. Гришківці Бердичівського району входить до переліку перших АЗПСМ нового типу, які цьогоріч почнуть будувати на Житомирщині в рамках реалізації ініціативи Президента України «Сільська медицина».

Наразі Гришківецька сільська рада займається відведенням земельної ділянки для початку робіт з будівництва нової амбулаторії на 1-2 лікарів з житлом.

Про це повідомила сільський голова Ірена Лісова.

«Майбутня амбулаторія у с. Гришківці – одна з тих, яка будуватиметься завдяки ініціативі Президента України щодо розвитку сільської медицини. І ми дуже раді, що потрапили у цей перелік. Очікуємо, що до кінця року матимемо сучасну амбулаторію на 1-2 лікарів з житлом, яка так потрібна жителям села. Наразі ми оформлюємо земельну ділянку, на якій будуватиметься нова амбулаторія загальної практики сімейної медицини, і проходимо всі необхідні процедури», – розповіла сільський голова.

Будівництво перших сільських амбулаторій нового типу, які анонсував голова Житомирської ОДА Ігор Гундич на 2018 рік, відбуватиметься за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів. Загалом планується за 2 роки побудувати 35 нових сучасних амбулаторій у сільській місцевості.

На будівництво АЗПСМ та оснащення їх необхідним обладнанням Житомирщина отримала 194,5 млн грн. Субвенція також передбачає співфінансування проектів з місцевих бюджетів у розмірі 10%.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here