Home Місто В Баранівці на фасаді школи встановили меморіальну дошку рядовому Сафіну

В Баранівці на фасаді школи встановили меморіальну дошку рядовому Сафіну

274

Через три місяці після трагічної загибелі рядового Олексія Сафіна жителі Баранівського району назавжди вшанували пам’ять свого земляка, встановивши іменну пам’ятну дошку.

Так 27 січня 2015 року на стіні Баранівської гімназії відкрили меморіальну дошку на честь випускника цього навчального закладу Олексія Сафіна, який героїчно загинув 27 листопада 2014 року у селі Піски поблизу Донецького аеропорту.

Про це інформує прес-служба ОДА.

Олексій Павлович Сафін народився 21 серпня 1976 року. Проживав у Баранівці. Виховувався у багатодітній родині. Його мама нагороджена орденом «Мати-героїня», адже разом із батьком вони дали дорогу в життя сімом дітям. Олексій Сафін був призваний до Збройних Сил України в рамках часткової мобілізації. Потрапив у зону проведення антитерористичної операції у складі Дніпропетровської 93-ї окремої механізованої бригади. У загиблого залишися батьки, дружина та двоє дітей.

Ініціатива зі встановлення меморіальної дошки земляку, який загинув, захищаючи територіальну цілісність України, належить педагогічному колективу та учнівському самоврядуванню гімназії.

Вшанувати пам’ять Олексія Сафіна зібралися рідні, близькі та друзі, педагоги та гімназисти, представники райдержадміністрації, районної та міської рад, люди, які знали загиблого солдата, та навіть люди, котрі  в той час просто проходили повз і не могли не приєднатися. Поклали квіти до пам’ятної дошки найдорожчій людині його рідні – мама Любов Захарівна, дружина Наталія, донька та маленький син.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here