Home Місто Упродовж останніх років 3775 жителів Житомирщини підписали контракт із ЗСУ

Упродовж останніх років 3775 жителів Житомирщини підписали контракт із ЗСУ

118

Протягом 2016-2018 рр. контракт із Збройними Силами України підписали 3 тисячі 775 жителів області.

Про це повідомляє сектор мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами апарату облдержадміністрації.

За інформацією сектору ОДА, з початку 2018 року 208 жителівобласті підписали контракт із ЗСУ.

Загалом найбільше осіб виявили бажання служити у ЗСУ у 2016 році – 2359 осіб із Житомирщини підписали контракт. У минулому році 1208 жителів розпочали проходити військову службу за контрактом.

Під час проходження військової служби за контрактом військовослужбовці рядового, сержантського і старшинського складу у відповідності до Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» від 21.12.91 № 2011-XII (зі змінами) мають право на наступні пільги:

1. Отримання житла за рахунок держави.

2. Речове забезпечення у відповідності до визначених норм.

3. Використання щорічної основної відпустки із збереженням грошового, матеріального забезпечення та грошової допомоги на оздоровлення у розмірі місячного грошового забезпечення.

4. Отримання підйомної допомоги в розмірі місячного грошового забезпечення на військовослужбовця і 50 відсотків місячного грошового забезпечення на кожного члена сім’ї військовослужбовця, який переїжджає з ним на нове місце військової служби, при переїзді на нове місце військової служби в інший населений пункт, у зв’язку з призначенням на військову посаду, зарахуванням до військового навчального закладу, термін навчання в якому становить не менше шести місяців, або у зв’язку з передислокацією військової частини.

5. Забезпечення військовослужбовців за контрактом безкоштовними обідами у робочі дні (або за бажанням грошовою компенсацією у розмірі вартості набору продуктів на приготування обіду).

6. Безоплатну кваліфіковану медичну допомогу у військово-медичних закладах охорони здоров’я.

7. Право на санаторно-курортне лікування та відпочинок у санаторіях, будинках відпочинку, пансіонатах і на туристських базах Міністерства оборони України (один раз на рік).

8. Отримання освіти у вищих навчальних закладах (вищих військових навчальних закладах) без відриву від проходження військової служби (за заочною формою навчання).

9. Право на пенсійне забезпечення незалежно від віку в разі, якщо вони мають на день звільнення зі служби вислугу 25 років і більше або за наявності трудового стажу 25 років і більше, з яких не менше ніж 12 календарних років і 6 місяців становить військова служба.

Заробітна плата військовослужбовця-контрактника становить від 7 тис. грн. Крім цього, один раз на рік надається:

– матеріальна допомога для вирішення соціально-побутових питань у розмірі місячного окладу грошового утримання (на підставі відповідних підтверджуючих документів)

– грошова допомога на оздоровлення у разі надання щорічної чергової відпустки, у розмірі місячного грошового забезпечення.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here