Home Місто Учасник АТО з Коростеня продовжує судитися з «ПриватБанком» через викрадені з рахунку...

Учасник АТО з Коростеня продовжує судитися з «ПриватБанком» через викрадені з рахунку кошти. ФОТО

329

Сергій Бабський разом із родиною проживає в місті Коростень Житомирської області. У березні 2014 року після окупації Криму він у складі 95 бригади відправився спочатку на кордон з півостровом, а потім у зону АТО на Схід країни.

Розповідає, що до військкомату пішов добровольцем і заявив про свою готовність йти захищати Батьківщину, а буквально через два дні його викликали. Спочатку планувалося, що потрапить у 30 бригаду, але врешті Сергій став десантником 2 батальйону 95 бригади.

Під час бою поблизу Слов’янська у червні 2014 року бойова машина, в якій знаходилося семеро бійців, потрапила під обстріл. Від отриманих поранень водій помер у лікарні, а Сергій Бабський, який знаходився поруч, лікується ще й донині. Чоловік отримав важкі поранення і 40 % опіків шкіри.

Кілька місяців він провів у столичному госпіталі, а потім було лікування в Америці, куди його прийняли за кошти іноземних благодійників.

Втім, поки Сергій з дружиною були за кордоном, у рідній Україні з їхнього банківського рахунку невідомі викрали 230 тисяч гривень. Ці гроші протягом тривалого часу переказували усі небайдужі до долі захисника люди.

Проте боротися учаснику АТО довелося не лише за своє життя, але й за ті 230 тисяч гривень, які конче необхідні були йому для подальшого лікування і реабілітації.

Разом зі своїм адвокатом Катериною Власюк Бабський у Коростені зумів виграти справу проти «ПриватБанку», на рахунку якого і зберігалися кошти. Втім, прогнозовано відповідач подав апеляцію, тож з 27 січня її розглядом займаються в апеляційному суді Житомирської області.

Власюк наголошує, що цим питанням займається більше року. Спочатку були звернення у відповідні органи, до народних депутатів та безпосередньо керівництва банку. Не знайшовши належної підтримки і розуміння, пішли до суду.

Адвокат переконана, що банк має визнати свою провину і відповісти за халатність працівників. Зокрема, вона розповідає, що було кілька невдалих спроб перевести кошти з одного рахунку на інший. Такі дії мали викликати підозру у співробітників банку і картку мали б заблокувати до з’ясування обставин.

Натомість пораненому бійцю та дружині довелося доводити, що ці операції здійснили не вони, адже на той час взагалі перебували на лікуванні у США.

Не погоджуються із позовними вимогами Бабського представники банку й донині. Про це вони сказали під час засідання 27 січня. Також вони озвучили клопотання про заборону відеозйомки засідання через банківську таємницю, потім попросили два дні для ознайомлення з документами і наполягали на тому, що не мали можливості ознайомитися із повним текстом рішення суду м.Коростень, аби правильно сформулювати апеляцію.

У розгляді справи оголошено перерву до 10 лютого. Апеляційний суд Житомирської області призначив чергове засідання на 16.20.

Відзначимо, що підтримати учасника АТО прийшли його бойові побратими, представники ветеранських організацій та громади Коростеня, житомирські волонтери та активісти.

Вони відзначають, що мають намір тримати ід контролем дану справу, аби захиснику таки повернули його кошти. Більше того, за словами адвоката Катерини Власюк, зупинятися ні вона, ні її клієнт наміру не мають, навіть якщо судова тяганина триватиме ще кілька місяців. У випадку успішного завершення справи, вони створять прецедент в країні. Тоді, вважає Власюк, бажаючих повернути свої викрадені подібним шляхом кошти, буде значно більше. У неї самої є ще одна такаж справа військового журналіста. Загалом з початку АТО була оприлюднена інформація про численні випадки викрадення коштів із карток поранених військовослужбовців, які зберігали гроші у «ПриватБанку».

Юлія ДЕМУСЬ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here