Home Місто У Житомирі відзначать Годину Землі. Програма заходів

У Житомирі відзначать Годину Землі. Програма заходів

180

 Мільйони людей щороку долучаються до Години Землі. Це міжнародна кампанія, ініційована Всесвітнім фондом природи WWF, під час якої люди та організації на одну годину символічно вимикають зайве освітлення та електроприлади, щоб об’єднатися та показати готовність до дій заради майбутнього планети. Мета Години Землі – привернути увагу до екологічних проблем та надмірного споживання природних ресурсів.

24 березня 2018 року о 20:30 хвиля Години Землі прокотиться планетою вже вдванадцяте, для українців вона буде десятою. Тема цьогорічної кампанії – Connect2Earth (“Злови зв’язок з Землею”) – підкреслює, що люди почали втрачати зв’язок з планетою, який нам так потрібно відновити.

Житомир не стоїть осторонь. Цьогоріч в місті відбудеться низка подій присвячених Годині Землі.

З 13.00 на Михайлівській можна буде ознайомитись з графічними матеріалами про сортування та переробку сміття, виготовленими на базі дослідження науковців з Житомирського державного технологічного університету. Матеріали можна переглянути за посиланням www.native.org.ua/eh2018/

О 15.00 в приміщенні Центру розвитку місцевого самоврядування (вул. Михайлівська 8/1, другий поверх) відбудеться еко-лекторій, де навчатимуть правильно поводитись зі сміттям та безхатніми тваринами, а також розкажуть про створення еко-маршрутів.

Під час лекторію буде розглянуто наступні теми:

“Реалії та переспективи утилізації та рекуперації відходів регіону” – Ірина Коцюба, кандидат технічних наук, доцент кафедри екології ЖДТУ;

“Тварини в екосистемі міста” – Олександра Мельник, директор КП “Центр захисту тварин”;

“Екологічна стежка, як крок до екологічної свідомості територіальних громад” – Олена Герасимчук, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри екології ЖДТУ.

А вже о 20.00 в тому самому приміщенні розпочнеться відкритий еко-джем, де всі бажаючі зможуть попрактикуватись у музичній імпровізації. Також під час заходу відбудеться презентація треків, що були записані для цієї Години Землі, де рись євразійська, ведмідь бурий, пелікан рожевий та видра річкова звернуться до українців в DJ треках Yuriy Dvblex. Власне джем відбуватиметься при світлі свічок, адже весь світ символічно відмовляється від необов’язкового освітлення на годину з 20.30 до 21.30.

Варто зазначити, що Житомирська міська рада та Житомирська обласна державна адміністрація надали офіційну підтримку ініціативі Всесвітнього фонду та відмовляться від підсвітки фасадів адмінбудівель на годину з 20.30 по 21.30, виказуючи солідарність зі світовою спільнотою у питанні збереження довкілля.

Організатори акції закликають кожного житомирянина підтримати дану акцію не лише відімкненням світла на годину, а й діями задля власного майбутнього щодня.

Організатори акції в Житомирі: ГО “Центр творчості “АНТЕНА”, ЖОМГО “Цілком природно”, Житомирський державний технологічний університет, Управління у справах сім’ї, молоді та спорту Житомирської міської ради, Центр розвитку місцевого самоврядування. Більше про Годину Землі – http://wwf.panda.org/uk/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here