Home Місто У Житомирі відкрили медичний інститут, що дозволить розширити спект спеціальностей. ФОТО

У Житомирі відкрили медичний інститут, що дозволить розширити спект спеціальностей. ФОТО

288

 У Житомирі на базі комунального вищого навчального закладу «Житомирський інститут медсестринства» відкрили «Житомирський медичний інститут».

 
У відкритті сьогодні, 16 листопада, взяли участь голова обласної ради Володимир Ширма та заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута.
 
«Сьогодні мова не йде виключно про зміну назви навчального закладу, мова йде про зміни по суті, а саме розширення спектру спеціальностей. Приємно, що цей навчальний заклад підлаштовується під вимоги часу. Скільки б ми не говорили і не втілювали у життя реформи, і зокрема медичну, все базується на кадрах і людях. Тому заклад правильно підлаштовується під вимоги часу, під вимоги суспільства, під вимоги сучасної медицини. Сподіваємося, що Житомирщина у цьому напрямку також буде лідируючою», – сказав Ярослав Лагута.

Метою реорганізації навчального закладу є перспектива відкриття нових спеціальностей в галузі знань «Охорона здоров’я»:

– Фізична терапія, ерготерапія;

– Громадське здоров’я;

– Лабораторна діагностика;

Це дозволить готувати фахівців до потреби галузі охорони здоров’я, розширює доступність освіти для молоді області, забезпечує розвиток медичної освіти і науки, сприяє соціально-культурному розвитку міста та області.

Також Володимир Ширма та Ярослав Лагута оглянули матеріально-технічну базу інституту та нагородили кращих працівників інституту.
 
Довідково. Рішенням ХІІІ сесії Житомирської обласної ради від 2 листопада 2017 року за №824 на базі КВНЗ «Житомирський інститут медсестринства» Житомирської обласної ради створено комунальний вищий навчальний заклад нового типу – «Житомирський медичний інститут» Житомирської обласної ради.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here