Home Місто У Житомирі поліцейські вдосконалюють професійні навички

У Житомирі поліцейські вдосконалюють професійні навички

149

На базі Житомирського навчального центру професійної підготовки поліцейських стартували спеціальні збори для патрульних, ініційовані Головним управлінням Нацполіції в області.

Їх мета – відпрацювати ефективний алгоритм дій у повсякденних та нетипових ситуаціях і не допустити загибелі та поранень поліцейських під час несення служби.Щоденні тренінги розпочалися з 21 жовтня і триватимуть упродовж листопада, аби навчання за спеціальною програмою пройшли усі працівники патрульної поліції м. Житомира.

Кожна з груп практично відпрацьовуватиме дії поліцейських у повсякденних та екстремальних ситуаціях.

Зокрема, особливу увагу викладачі та тренери приділяють дотриманню заходів особистої безпеки під час перевірки підозрілих осіб та автотранспорту, затримання правопорушників тощо. Кожну з робочих ситуацій поліцейські спочатку моделюють з викладачами, а згодом і практичного відпрацьовують, враховуючи різні умови, наприклад, перебування в будівлях, громадських місцях чи на автошляхах тощо.

Спеціальні прийоми, що дозволяють не тільки затримати та знешкодити правопорушників, але й зберегти власне життя та здоров’я у разі небезпеки, патрульним демонструють спецпризначенці житомирського КОРДу.

Також у ході тренінгу інспектори тренують власні вміння та вправність з вогневої підготовки.

– Безпека життя та здоров’я – надзвичайно важлива складова професії поліцейського, оскільки жодні умови або характер виконання службових завдань не можуть виправдати людські втрати, – розповів заступник начальника Головного управління Нацполіції області Андрій Мамульчик. – Тому такі додаткові навчання є необхідними і сприятимуть вдосконаленню практичних навичок поліцейських, покращать їх психологічну готовність до дій у будь-яких ситуаціях та умовах.

Окрім того, Головним управлінням Національної поліції Житомирщини проводяться й інші заходи, спрямовані на підвищення професійного рівня працівників та попередження надзвичайних подій з ними.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here