Home Місто У селі Заріччя люди повстали проти голови райадміністрації. ВІДЕО

У селі Заріччя люди повстали проти голови райадміністрації. ВІДЕО

176

Очільниця району вирішила закрити місцеву школу, а приміщення віддати у навчання майбутнім фахівцям із рибної справи. Як зарічани відстоювали свої інтереси, йдеться у сюжеті "Подробиць".

Захищати Зарічанську школу – зійшлося усе село. Людей збентежила звістка, що в навчальному закладі більше не лунатиме дзвоник. Школу – закриють. А приміщення – віддадуть рибному технікуму. Така забаганка – новопризначеної глави райдержадміністрації.

Леонід Гунько житель села Заріччя:

– Голова райадміністрації хоче втілити тут мрію свого батька. Бо він колись був директором рибхозу.

Місцевих попередили, що дітей переведуть до Ружина – це селище по-сусідству. Та батьки від однієї думки за голову беруться. До Ружинської школи чотири кілометри.

Сергій Кучерук, житель села Заріччя:

– Два ДТП було ось о. На пішоходному переході збили двох дітей, в Ружинській школі. І ми ще зараз будемо своїх дітей туди пускати. На що?

На шкільному подвір’ї провели громадські слухання. На складених протоколах понад 200 підписів. Цього, розповідають у батьківському комітеті, вистачить, щоб школу не закривали.

Олена Бринзюк, член батьківського комітету Зарічанської школи:

– Влада з нами веде тайну ігру, розумієте, тому ми не хочемо. Ми прийшли висловити ми хочемо, щоб наша країна розвивалася, щоб не закривалося, а розвивалася.

Запросили на збори і владників, за кілька днів попередили, кажуть люди. Щоправда, прийшли не всі. Найочікуваніша голова райадміністрації замість себе прислала заступників.

Тетяна Романюк, жителька села Заріччя:

– Замісники нам не потрібні, нам потрібна Скавінська, яка заварила кашу цю, і вона повинна розхлібати Вона до цієї школи не доклала нігтика мізинного – і їй сюда ходу немає.

Після кількох годин обговорень люди беруть гору. Тож чиновники телефонують очільниці району. Жінка зголошується прибути, якщо за нею приїде машина.

Та розмова із заріччанами не склалася з першого ж слова. Свій намір щодо закриття школи чиновниця не заперечує. Каже, у такій спосіб хотіла заощадити мільйон бюджетних грошей, які йдуть на утримання школи. Мовляв, надмірні витрати на 140 учнів. А дітей з учителями хоче перевести до гімназії у сусідньому селищі. Та у батьків на ці аргументи своя правда. Під їхнім натиском Наталія Скавінська здається.

Наталія Скавінська, глава Ружинської райдержадміністрації:

– Я підписала обіцянку, що школа не буде закриватися. На даний момент це було правильне рішення, хоча звичайно мета цієї оптимізації полягала в тому, що Ружинська гімназія в нас наповнена наполовину, і це було б непоганим рішенням, але нажаль громада з цим не погодилася і я поважаю думку громади і звичайно ж я не збираюся приймати якісь вольові рішення і тим більше, що ці рішення незаконні. Це рішення громади.

Результатом зборів люди залишилися задоволені. І сподіваються, що перший дзвоник для їхніх дітей у новому навчальному році лунатиме у стінах рідної школи.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here