Home Місто У рамках велотуру Житомир відвідав французький інженер-винахідник

У рамках велотуру Житомир відвідав французький інженер-винахідник

96

 У рамках міжнародного веломарафону «The Sun Trip» французький інженер-винахідник Ліонель Серра на власному сконструйованому велосипеді із сонячними панелями проїхав дорогами Житомирщини.


Учасник велотуру впродовж дня вчора, 4 липня, відвідав міста Новоград-Волинський та Житомир.

За словами Ліонеля Серра, разом з товаришем вони планують проїхати близько 30 тис. км, 27 країн за 15 місяців. Метою інженера з Інституту сонячної енергії Франції є показати людям можливість поєднувати сонячну енергію та мобільність у транспортному засобі, без використання бензину та газу.

Під час поїздки Ліонель планує ознайомитись з тим, як альтернативна енергетика розвивається у різних країнах. Адже маршрут велосипедного марафону проходить через Швейцарію, Німеччину, Чехію, Польщу, Рeспубліку Білорусь.

Транспортні засоби, на яких мандрують, французи сконструювали самі. Велосипеди обладнані сонячними батареями, тому учасники туру використовують альтернативну енергію та не крутять педалі. Максимальна швидкість, з якою їдуть, близько 30 км/год.

У Житомирі учасників велотуру зустріли та привітали заступник начальника управління національно-патріотичного виховання, молоді та спорту ОДА Сергій Козловець та директор Агенції регіонального розвитку Житомирської області Артем Сачук.

Артем Сачук розповів, що впродовж останніх років на Житомирщині активно розвивається процес будівництва сонячних станцій.

За ініціативи голови ОДА Ігоря Гундича, власники приватних сонячних станцій отримують відшкодування з обласного бюджету за встановлення альтернативного обладнання. І в області вже працює 75 таких сонячних станцій. Крім цього, з іноземними компаніями вже підписані меморандуми про будівництво 3 потужних станцій, які планують реалізувати у найближчі роки. 

З Житомира учасники велотуру їдуть до Києва, а звідти – у Чернігівську область. Фінішувати мандрівники планують через два місяці.

Довідково: Ініціативна група з країн Європейської співдружності у складі 40 осіб здійснює велосипедний марафон «The Sun Trip» по легендарному Шовковому шляху від Франції до Китаю, в тому числі й шляхами України та Житомирщини.
Мета марафону – впровадження новітніх інноваційних технологій у сфері збереження енергії та залучення сонячної енергії для застосування у світовій економіці. Інженер з Інституту сонячної енергії Ліонель Серра зацікавився питаннями збереження енергії та її експлуатації в Україні і вирішив взяти участь у цьому марафоні не лише заради спорту, а також і як науковець-винахідник та підприємець, адже він правомірно вважається одним із найкращих фахівців з питань збереження енергіїї.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here