Home Місто У Черкасах замість «ланцюга єдності» люди прощалися з добровольцем 95-ї бригади. ВІДЕО

У Черкасах замість «ланцюга єдності» люди прощалися з добровольцем 95-ї бригади. ВІДЕО

180

 Кілька сотень черкащан попрощалися 22 січня із захисником Донецького аеропорту, «кіборгом» Олексієм Панченком із позивним «Внук». Він загинув 19 січня в новому терміналі Донецького аеропорту від кулі снайпера.

Про це повідомляє  "Радіо Свобода".

40-річний Олексій Панченко працював начальником відділу контролю управління Укртрансінспекції у Черкаській області. У серпні пішов добровольцем на фронт, був у складі 95-ї аеромобільної бригади.

«Він був дуже добрий, чуйний, завжди виступав за справедливість. Він герой, справжній герой. Знаю, що в нього був зошит, де він намагався про кожного написати вірш. Були серйозні бої, і він собою прикривав інших. Снайпер попав йому під пах, під бронежилет. Але навіть якби попав у бронежилет, це не врятувало б його», – говорить його бойовий товариш із позивним «Єгер».

В останню путь черкащани проводжали Олексія Панченка вигуками «Герої не вмирають». Молодь, яка цього дня збиралася на Соборній площі об’єднатися в «ланцюг єдності», через трагічну смерть «кіборга» змінила формат акції. Близько двадцяти хлопців і дівчат взялися за руки і стали на одне коліно, щоб вшанувати героя. До них приєдналися й інші черкащани.

Посмертно Олексія Панченка нагородили відзнакою «За заслуги перед Черкащиною». У виші, де він свого часу працював, де й донині працює його батько і вчиться син, героїзм «кіборга» відзначать на алеї слави серед найкращих випускників.

«На його патріотизмі будемо виховувати наступні покоління», − зауважив Олександр Тищенко, в.о. керівника Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля.

На знак жалоби у місті приспущені прапори на адміністративних будівлях і на Театральній площі.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here