Home Місто У Баранівці скажена лисиця напала на собаку: у місті ввели карантинні обмеження

У Баранівці скажена лисиця напала на собаку: у місті ввели карантинні обмеження

152

 19 листопада у Баранівці на подвір’я місцевого жителя забігла лисиця і накинулась на собаку. Лисицю застрелили, а експертиза підтвердила, що тварина була хвора на сказ. У місті ввели карантинні обмеження.


Про це 21 листопада повідомили під час засідання надзвичайної протиепізоотичної комісії при Баранівській райдержадміністрації.

"19 листопада до приватної садиби жителя Баранівки забігла лисиця і накинулась на собаку. Почувши скавучання собаки, сусіди викликали господаря. Прибувши до своєї садиби чоловік побачив, що лисиця загризає його собаку. Лисицю застрелили з мисливської рушниці. Відразу на місце події виїхала комісія, яка провела розслідування та відібрала від забитої лисиці патологічний матеріал. Наступного дня отримали висновок експертизи, який підтвердив наявність у тварини віруса сказу", – повідомили під час засідання комісії.

У зв’язку з цим на території міста Баранівка та прилеглій до нього території в радіусі 3 км від вогнища інфекції ввели карантинні обмеження, на період дії яких заборонили промисловий ліцензійний відстріл диких тварин, їх відловлювання та вивезення.

Нагадаємо, 11 листопада у селі Смолдирів Баранівського району хворий на сказ кіт покусав господиню, а потім накинувся на іншого собаку та кота.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here