Home Місто Цьогоріч в Коростені фестивалю дерунів не буде

Цьогоріч в Коростені фестивалю дерунів не буде

126

Перед організаторами Міжнародного фестивалю дерунів в Коростені постало питання: чи варто його проводити, коли Україна опинилась в такій складній військово-політичній ситуації.

На початку серпня з надією на те, що в Україні найближчим часом встановиться мир, під час обговорення питання організатори фестивалю детально вивчили календар проведених та майбутніх кулінарних фестивалів України на 2014 рік, взяли до уваги той факт, що жодного офіційного роз’яснення або заборони щодо проведення масових заходів з боку центральних органів влади немає і розпочали підготовку заходів. Основною темою цьогорічного фестивалю визначено ЄДІСТЬ України. Фестиваль планували повести під гаслом: «Ми – українці, ми – різні, ми – єдині!», тому на всі обласні ради України було розіслано запрошення взяти участь у ПАРАДІ ЄДНОСТІ, яким планувалося відкрити фестиваль.

Однак, чим ближче наближається дата проведення Фестивалю, тим більше непередбачуваною стає ситуація, тому питання було обговорено на Громадській раді та на сесії міської ради. Коростень відповідально ставиться до проведення фестивалю та до гостей, які звідусіль з’їжджаються в наше місто, а тому рішення необхідно приймати завчасно. 

Серед аргументів, які приводились на користь проведення фестивалю, були його національний колорит, ідея єдності та можливість зібрати кошти на благодійну допомогу. Але аргументи, які заперечують ідею проведення, значно вагоміші: це морально-етичний аспект та питання безпеки гостей і учасників фестивалю.

 Тож колегіально було прийнято рішення про те, що VII Міжнародний фестиваль дерунів у 2014 році проводитись не буде,  – про це повідомляють на сайті міськради.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here