Home Місто Центр реабілітації учасників АТО, онкодиспансер та ангіограф – основні медпроекти у 2018...

Центр реабілітації учасників АТО, онкодиспансер та ангіограф – основні медпроекти у 2018 році на Житомирщині

171

У 2018 році планують відкрити Центр реабілітації учасників АТО на базі Обласного медичного центру вертебрології, закупити сучасний ангіограф для інфарктного відділення обласної лікарні О.Гербачевського, а також розпочати реконструкцію обласного онкодиспансеру.

Реалізацію основних проектів у медичній сфері області анонсував голова ОДА Ігор Гундич нещодавно під час колегії управління охорони здоров’я ОДА. 

«У 2018 році на медичну галузь ми виділили 65 млн грн лише на стадії формування бюджету. Серед основних проектів, які плануємо побудувати та реконструювати цього року, – Центр реабілітації учасників АТО на базі медичного центру вертебрології, початок реконструкції обласного онкологічного диспансеру. Також плануємо придбати сучасний ангіограф за спільні кошти державного, обласного та місцевих бюджетів для інфарктного відділення обласної лікарні О.Гербачевського. Ці проекти свідчать про те, що медицина сьогодні в пріоритеті. Переконаний, що і надалі ми будемо командно проходити реформу охорони здоров’я та удосконалювати інфраструктуру медичної галузі і покажемо гарний результат», – зазначив Ігор Гундич.

Крім цього, завданнями галузі охорони здоров’я області  на 2018 рік є:

– продовження реконструкції відділення для лікування хворих з гострим порушенням мозкового кровообігу в обласній клінічній лікарні ім. О.Гербачевського;

– створення єдиної оперативно-диспетчерської служби центру екстреної медичної допомоги та  медицини катастроф;

– реалізації урядової програми «Доступні ліки»;

– впровадження технологій телемедицини в лікувальних закладах різних рівнів надання медичної допомоги.

Нагадаємо, що перші 10 нових амбулаторій планують побудувати та ввести в експлуатацію у 2018 році.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here