Home Місто СБУ заблокувала фейкову спробу популяризації так званої «Житомирської народної республіки»

СБУ заблокувала фейкову спробу популяризації так званої «Житомирської народної республіки»

144

Співробітники СБ України заблокували нові спроби кремлівських пропагандистів популяризувати в Інтернеті так звану «Житомирську народну республіку».

Оперативники спецслужби встановили, що для створення необхідної «картинки» зловмисники використали реальні персональні дані мешканців Житомирщини, від імені яких зареєстрували фейкові акаунти. Через них вони дистанційно адміністрували сторінки та наповнювали їх антиукраїнською інформацією.

Правоохоронці, зокрема, задокументували, що російські пропагандисти використали особисту інформацію та світлини мешканки одного з райцентрів області для створення спільноти так званої «Житомирської народної республіки». Цей ресурс також використовувався для поширення проросійської пропаганди, підтримки та популяризації терористичних організацій «Д/ЛНР».


Жінка навіть не підозрювала про свою «причетність» до створення антиукраїнської сторінки.
Співробітники СБ України також встановили, що більшість облікових записів, з яких підтримували «лайками» антиукраїнські пости, мають явні ознаки «інтернет-ботів», лише деякі з них належать реальним користувачам соцмережі.


Служба у межах чинного законодавства вжила необхідні заходи для блокування Інтернет-спільноти фейкової «ЖНР» та припинення її інформаційного наповнення.
Служба продовжує реалізовувати комплекс заходів із протидії інформаційній агресії спецслужб РФ на шкоду інтересам нашої держави.

Управління СБУ в Житомирській області просить громадян невідкладно повідомляти про факти антиукраїнської діяльності за цілодобовими номерами довіри УСБУ (0412) 47-21-52, (096) 563-02-07, на електронну поштову скриньку usbu_zhr@ssu.gov.ua або звертатися до громадської приймальні Управління у м.Житомирі по вул. Фещенка-Чопівського, 7.

Прес-група УСБ України в Житомирській області

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here