Home Місто Рятувальники Житомирщини підготували спеціальний тягач з лопатою для зимових снігопадів

Рятувальники Житомирщини підготували спеціальний тягач з лопатою для зимових снігопадів

161

Житомирські рятувальники почали готуватись до зими.

Прес-служба повідомляє, що уже враховано досвід минулої зими. Зокрема, визначено місця прогнозованого утворення заторів на дорогах у випадку несприятливих погодних умов. Це:

–        село Хажин (Бердичівського район);

–        село Білилівка (Ружинський район);

–        села Калинівка, Станишівка, Глибочиця (Житомирський район);

–        села Ставище, Строків (Попільнянський район);

–        ділянка Брусилів – Корнин (Брусилівський район);

–        село Киянка (Новоград-Волинський район, автодорога обласного значення Новоград-Волинський – Баранівка);

–        траса Житомир – Могилів-Подільський.

На найбільш проблемні ділянки автошляхів за несприятливих погодних умов буде здійснюватися передислокація техніки підвищеної прохідності, автомобільних тягачів, сил та засобів обласних підрозділів ДСНС, Міноборони та Державного агентства  автомобільних доріг України.

У разі необхідності розгортатимуться пункти обігріву. Вони працюватимуть також і в населених пунктах у випадку значного пониження температури повітря.

Торік на території області цілодобово здійснювало життєзабезпечення населення 64 пункти обігріву, куди за допомогою звернулося 2328 чоловік.

На випадок несприятливих погодних умов визначено та затверджено обласною комісією з ТЕБ та НС перелік місць стоянок та майданчиків відпочинку по магістральних, національних та регіональних автодорогах державного значення, які проходять через територію Житомирської області.

Приведено у готовність пересувний пункт управління, пункт обігріву та харчування в польових умовах. Для розміщення потерпілого населення та їх життєзабезпечення в районах можливого виникнення надзвичайної ситуації передбачено розгортання наметового містечка на 200 чоловік.


 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here