Home Місто Рятувальники закликають житомирян дотримуватися правил пожежної безпеки в побуті та на відпочинку

Рятувальники закликають житомирян дотримуватися правил пожежної безпеки в побуті та на відпочинку

158

Упродовж 19 жовтня по лінії «101» отримано 5 повідомлень про займання сухої трави на території Ємільчинського, Пулинського, Житомирського, Овруцького та Брусилівського районів. У результаті пожеж вогнем пройдено 7, 2 гектари.

Найбільша за площею пожежа сухої трави та рослинності – близько 3 га окремими осередками – спалахнула о 14:20 на землях запасу Тетерівської об’єднаної громади в районі Бобровського дачного масиву. Про це рятувальників сповістили місцеві жителі.

До її ліквідації було залучено відділення вогнеборців 11-ї Державної пожежно-рятувальної частини у складі 5 чоловік. Гасили осередки займання і за допомогою пожежної автоцистерни, і підручними засобами. О 17:15 пожежу вдалося ліквідувати. За попередніми даними, до її виникнення призвело необережне поводження з вогнем невстановленої особи.

Восени загорання у природних екосистемах виникають здебільшого внаслідок випалювання сухої рослинності, порушення громадянами правил пожежної безпеки під час проведення сільськогосподарських робіт на власних присадибних ділянках. Вогонь швидко може перекинутися на поруч розташовані населені пункти, або навіть лісові масиви, наносячи непоправні втрати.

Саме тому рятувальники ДСНС постійно проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу у житловому секторі і закликають населення суворо дотримуватися правил пожежної безпеки в побуті та на відпочинку. Зокрема, в жодному випадку не розводити вогонь у вітряну погоду та не залишати його без нагляду! А під час перебування на лоні природи чи прибирання від листя присадибних ділянок необхідно завжди мати напоготові засоби пожежегасіння.

У разі виникнення пожежі чи іншої надзвичайної ситуації негайно викликайте Службу порятунку за номером 101!


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here