Home Місто Руслан Годований: Обласна рада розширила можливості лікування та реабілітації учасників АТО

Руслан Годований: Обласна рада розширила можливості лікування та реабілітації учасників АТО

220

Однією з перших в Україні Житомирська область передбачила фінансування на лікування та реабілітацію учасників АТО. До цього часу такими послугами скористалися понад 2 тисячі людей, повідомляє прес-служба обласної ради.

Реабілітація учасників АТО є одним із напрямків Програми соціальної підтримки внутрішньо переміщених осіб з тимчасово окупованої території, районів проведення АТО на територію області, та військовослужбовців, працівників ЗСУ, Нацгвардії, СБУ, інших силових структур області, що брали участь в АТО, у 2015 році. 28 травня на 31 сесії своїм рішенням обласна рада вкотре внесла зміни до цієї програми.

«Вчора, на 31 сесії обласної ради, ми додали і розширили можливість користуватися послугами цієї обласної програми, – розповідає заступник голови обласної ради Руслан Годований. – Програма передбачає підтримку учасників АТО, які або служать, або демобілізовані. Вони можуть абсолютно безкоштовно користуватися всіма медичними послугами, які надаються на території Житомирської області, отримувати безкоштовне лікування й оздоровлення в оздоровчих закладах. Також ми додали можливість для учасників АТО користуватися не тільки медичними послугами, а й послугами стоматології. Тому що хлопці, коли воюють, перебувають в умовах іншого клімату, в умовах нервового напруження, і не завжди зуби залишаються здоровими».

Ще одна зміна до програми – це, зі слів Руслана Годованого, закладення коштів обласного бюджету для надання всіх лікувальних та оздоровчих послуг ще одній категорії людей. «Тепер всіма тими послугами, на які обласна рада з обласного бюджету виділяє кошти, можуть користуватися члени сімей загиблих учасників АТО».

На фінансування програми обласна рада додатково спрямувала 2,5 млн грн. «У нас майже 12 тисяч мобілізованих, є загиблі. Послугами соціальної реабілітації скористувалися понад 2 тис людей, але це реабілітація різна: і медична, і психологічна, і стоматологічна – за потребами. І кількість людей, які користуються цими послугами, збільшується з кожним днем, – наголошує Руслан Годований. – Хочемо, щоб максимальна кількість людей могла отримати якісні послуги і щоб хлопці, які захищають наш спокій і мир, не думали, де купити ліки чи яким чином пролікуватися. Ми розуміємо, що людина, яка була в тяжких умовах війни, має пройти реабілітацію в лікувально-оздоровчих закладах, тому що це і оздоровлення, і фізичний та моральний відпочинок. Для нас головне, щоб хлопці були всім забезпечені і відчували максимальну турботу держави».

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here