Home Місто Розпочався конкурс «Жінки, які творять історію Житомирщини»

Розпочався конкурс «Жінки, які творять історію Житомирщини»

120

Вчора відбулася презентація конкурсу для представників ЗМІ області на кращий репортаж про внесок жінок у соціально-економічний розвиток Житомирщини «Жінки, які творять історію Житомирщини».

Ініціатором та головним організатором конкурсу є Житомирська обласна молодіжна громадська організація «Паритет», співорганізаторами виступають Департамент сім’ї, молоді та спорту та головне управління інформації та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації, ресурсно ініціатива підтримується Українським Жіночим Фондом.

Конкурс покликаний висвітлити участь жінок у місцевому соціально-економічному розвитку, привернути увагу до проблем жінок у різних сферах життєдіяльності, підтримати творчі ініціативи журналістів.

Тематика конкурсних робіт може включати, наприклад, представлення героїнь репортажів в образах лідера, керівника підприємства, успішного підприємця, активного громадського діяча, науковця, політика.

Прийматимуться й конкурсні роботи, у яких висвітлюватиметься роль жінки-матері, жінки-дружини, жінки-охорониці домашнього вогнища.

У репортажах варто приділити увагу таким важливим аспектам, як досвід професійної діяльності, складовим життєвого успіху, можливостям поєднання особистого/сімейного та професійного, планам на майбутнє, внескам у розвиток громади села/міста/області тощо. Матеріали, які можуть брати участь в конкурсі, повинні бути опубліковані до кінця лютого 2013 року.

До участі у конкурсі запрошуються представники комунальних і приватних засобів масової інформації області, позаштатні кореспонденти, дописувачі друкованих та Інтернет-видань, медіа-сектор громадських організацій.

Прийматимуться конкурсні роботи як у текстовому, так і в електронному варіанті.

До складу журі входять журналісти провідних українських ЗМІ, державні службовці, громадські діячі, науковці.

Критеріями оцінки конкурсних робіт будуть – розкриття тематики, оригінальність авторського задуму, влучність назви, загальне враження.

Члени журі будуть розглядати матеріали саме за цими критеріями, на оцінювання репортажі подаватимуться без авторського підпису.

Переможці обласного конкурсу «Жінки, які творять історію Житомирщини» будуть нагороджені цінними подарунками (цифровими диктофонами) та дипломами під час урочистого підбиття підсумків 5 березня 2013 року.

 


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here